fbpx
3.2 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

1 Decembrie la Caransebeș

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României la Caransebeș, sub egida Primăriei municipiului, a Episcopiei Caransebeșului și a Casei de Cultură George Suru din localitate vor fi organizate o serie de evenimente.

Mâine, de la ora 12:00, în Piața Ellie Miron Cristea va fi constituit dispozitivul de onoare, vor fi întâmpinate autoritățile și se va intona Imnul de Stat al României. Acestea vor fi urmate de un Te Deum în incinta catedralei și de alocuțiunile oficialităților.

De la ora 13:45 vor fi depuse jerbe și corone de flori pe fondul muzical al grupului „ETHOS“, urmate de parada dispozitivului de onoare. De la ora 14:00, sub genericul „Masă populară“, cei prezenți la această manifestare se vor bucura de un spectacol de cântece patriotice și de un spectacol folcloric susținut de: Ansamblul „Junii Gugulani“, formația „Olanii“ și soliștii vocali: Maria Anesia Rusnac, Ana Jurj, Alin Olan, Suter Margareta și Ionela Bădălan.

Manifestările mai cuprind o expoziție de pictură a col. Iuliana Dulțiu, la demisolul Cercului Militar din Caransebeș. Alături de toate acestea, invitații vor avea parte de tradiționalele preparate culinare, răcoritoare și vin fiert ce vor fi comercializate în zonă.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei