28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

100 de zile de campanie și peste 4.000 de voluntari pentru a face la Staționarul III imposibilul posibil!

În cea de-a 100 zi de la debutul celei de a doua ediții a campaniei „Adoptă un salon” la Reșița, urnită de cei doi „frumoși nebuni” și curajoși reșițeni, medicul Emil Bunda și voluntara Lili Gherle, președintele onorific al Asociației Cultură și Fapte Bune, a avut loc recepția Staționarului III, defăimatul, până nu demult, „Spital al Groazei”.

Cele 100 de zile de implicare, muncă efectivă, dedicare, perseverență au avut ca rezultat refacerea celor trei etaje ala Staționarului III, a 122 de încăperi plus casa scărilor și intrarea în unitatea spitalicească. Efectiv pereții au fost refăcuți de la zero, a fost schimbată tâmplăria, de asemenea s-a schimbat instalația de apă din fiecare salon și din băi, scurgerile din instalația centrală, o parte din instalația electrică, s-a vopsit unde a fost nevoie, așa încât Staționarul propus spre demolare, prin efortul comun al tuturor celor implicați s-a transformat în „Spitalul Speranței”.

Noi ne-am propus 10 de zile de igienizare, dar am ajuns la 100. A fost greu, a fost foarte greu, am plâns, am clacat, ne-am ridicat și am mers înainte.

spot_img

Ați văzut o parte din rezultat, probabil veți vedea și partea cealaltă, există o parte bună, o parte și mai bună, comunitatea a spus prezent, comunitatea a înțeles că acest spital nu este al meu, nu este al doctorului Bunda, este al tuturor. Este nu o bucurie, e puțin spus bucurie, iar mulțumesc este un cuvânt prea mic pentru toți cei care au crezut în noi în primul rând și în al doilea rând că se poate. Mulțumesc lui Dumnezeu, am reușit împreună cu voi, cu presa, cu comunitatea, cu instituțiile, cu cultele. Am reușit imposibilul! Care astăzi se vede! Este un mare și real posibil, datorită vouă tuturor!”, a declarat voluntara Lili Gherle.

Doctorul Emil Bunda, a crezut la rândul său cu tărie în acest demers și în finalizarea cu succes a acestei campanii, iar implicarea comunității i s-a părut extraordinară.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat mai mult sau mai puțin și a ieșit ceva deosebit. Sper să continuăm și să nu fi declanșat prea multe ostilități!”, a susținut medicul reșițean, Emil Bunca.

Peste 4.000 de persoane s-au implicat în campania de proporții care a resuscitat un spital condamnat la demolare.

Din curiozitate gazetărească, voluntara care a declanșat toată „nebunia” aceasta cu rezultate uimitoare, Llili Gherle a fost întrebată de jurnaliști ce urmează după aceste 100 de zile de implicare totală.

Urmează să merg acasă, să mă bucur de copiii mei și să mă bucur de serviciu meu! Staționarul II? Nu, am spus și repet, nu! Aveți exemple, s-a dovedit că se poate, trebuie să știți că va trebui să munciți de dimineață până seara! Dar atunci când oamenii văd că se înfăptuiește ceea ce spui, ei vin lângă tine. Oamenii nu vin că ești la un buton, sau că ești pe un scaun și dai un telefon!”,  a spus în final neobosita și inconfundabila Lili Gherle.

 

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei