12.625 de pachete vor ajunge la persoanele defavorizate din Caraș-Severin prin POAD

aa

La nivelul de județului Caraș-Severin se derulează în această perioadă mai multe activități legate de Programul Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Fondurilor Europene. Pentru buna derulare a acestuia, la inițiativa prefectului Cristian Gâfu, s-a organizat o videoconferință a  Grupului de lucru POAD.

Au participat membrii grupului, respectiv reprezentanți ai instituției prefectului, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate și reprezentanți ai primăriilor din județ. Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica o serie de aspecte legate de distribuția pachetelor cu produse de igienă care va începe în județ în data de 17 iunie 2020 și se va desfășura pe parcursul a trei zile, până în data de 19 iunie 2020.

Cele 12.625 de pachete constau în produse de igienă: pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți, etc. Beneficiarii finali sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viată, persoanele cu handicap grav și accentuat și cele aflate în așezări informale. Distribuția în fiecare localitate se va realiza în baza unui calendar comunicat de fiecare primărie beneficiarilor programului.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei