fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

12 dintr-o lovitură! PSD Caraș-Severin a preluat toți primarii PRO, PMP și independenți din județ!

 

Mișcare șoc pe scena politică din Caraș-Severin reușită de conducerea PSD a județului. Nu mai puțin de 12 primari au hotărât să vină sub aripa social-democrată, coordonată de deputatul Silviu Hurduzeu și senatorul Ion Mocioalcă. La întâlnirea de la Reșița care a pecetluit acest deznodământ fost prezent, sub spectru politic, și vicepremierul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD la nivel național.

La nivelul organizației PSD Caraș-Severin am supus aprobării colegilor mei din partid adeziunile unor primari din Caraș-Severin la Partidul Social Democrat.

spot_img

Este vorba despre Primarii Nicolae Beg – Marga, Victor Terteleacă – Iablanița, Sergiu Toma – Rusca Montană, Florin Curița – Dalboșeț, Răzvan Văcărescu – Goruia, Petru Furdui – Berzasca, Gheorghe Coilă – Buchin, Ioan Țicheriu – Brebu, Vichentie Suru – Bucoșnița, Ilie Canea – Lăpușnicel, Ioan Popovici – Păltiniș, Ilie Hașcă, primarul comunei Topleț. Cele 12 adeziuni au fost aprobate în unanimitate iar începând de astăzi primarii enumerați sunt membri ai PSD și vor face parte din organismul de conducere al organizației județene“, a transmis în conferința de presă de astăzi președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

Rof, Stuparu, Spânu, Mălăiescu, Chisăliță și Bejeriță dețin noi poziții cheie în conducerea partidului!

Tot astăzi, au fost înaintate câteva propuneri pentru o serie de organizații social-democrate care așteptau de mai multă vreme un răspuns legat de numele liderului care va fi propus pentru a le conduce.

În acest sens au fost votați de colegii din BPJ cu rolul de a conduce organizații, Remus Rof, președinte interimar al organizației PSD Reșița, Cristian Bejeriță – președinte interimar al organizației TSD Caraș-Severin, Gabriela Stuparu – președinte interimar al OFSD, Ioan Spânu- președinte Organizația de Seniori a PSD,  iar la secretariatul partidului Luca Mălăiescu – Secretar General și Ionuț Chisăliță – Secretar Executiv.

Prezent la Reșița, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, a apreciat întărirea echipei  social-democrate din Caraș-Severin prin noile „achiziții“ și a vorbit despre noile schimbări de la nivelul structurii de conducere județeană.

Vreau să fac o precizare pentru a nu fi speculat în vreun fel prezența mea la Reșița: azi am participat ca prim-vicepreședinte al PSD la ședința colegilor mei din Caraș-Severin, și de fiecare dată vin cu mare drag în județul meu natal.

Consider un punct de repornire al organizației din Caraș-Severin faptul că 12 primari au devenit astăzi membrii ai echipei noastre. În aceeași măsură consider importantă și completarea echipelor de conducere din organizația județeană.    

Sigur, astăzi am transmis astăzi colegilor mei mesajul pe care îl consider central: „Ținta pentru 2024 este recâștigarea Consiliului Județean! Nu există altceva care să poată să înlocuiască această țintă! De aceea vă spun că suntem într-un moment T-0!“

Ion Mocioalcă vrea un primar pesedist la Reșița: „Venim cu o altă abordare față de ultimii 2-3 ani, una care să ne identifice ca soluție de către reșițeni în mandatul următor!“

Pe un ton ușor ironic, dar pilduitor, așa cum ne-a obișnuit, senatorul lon Mocioalcă a ținut să facă un preambul firesc legat de „apariția“ bruscă și neanunțată a celor 12 primari în sânul organizației PSD Caraș-Severin.

Probabil cei 12 primari au greșit foarte grav în partidele lor și pentru că au venit la ședințele PSD au fost sancționați și dați afară, ei căpătând statutul de independenți, după care și-au urmat un curs firesc prin înscrierea în PSD. Pentru noi este, așa cum a spus-o și domnul vicepremier, un punct de plecare în ofensiva pe care vrem să o ducem pentru recâștigarea Consiliului Județean și câștigării a cât mai multor unități administrativ teritoriale din Caraș-Severin.

Până la urmă și schimbările politice care au avut loc, unele dintre ele firești, pentru că după discuții îndelungi avute cu domnul vicepremier Sorin Grindeanu și cu președintele organizației județene, domnul Silviu Hurduzeu, am decis ca să punem alte persoane în fruntea organizațiilor de femei, de tineret, și în mod special schimbarea de la vârful organizației Reșița.

Asta pentru că ne dorim să venim cu o altă abordare față de ultimii 2-3 ani, una care să ne identifice ca soluție de către reșițeni în mandatul următor!

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Da’ cum? Eu zic să nici nu mai fie alegeri! Dați cu zarul: 2 ani unii. Apoi, alții! (Să nu ne zică ăia, europenii, că suntem prea… Comuniști). Însă, așteaptam de la PSD cele opt spitale regionale și cei 2000 de kilometri de autostradă, făcuți încă din 2016…?! Măcar, o să mai moară copiii în buzile școlilor?!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei