fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

12 proiecte depuse de Primăria Caransebeș pe PNRR

„Soluții inteligente de colectare a deșeurilor“, este denumirea celui mai nou proiect pe care administrația din Caransebeș l-a depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Primăria Caransebeș, prin Serviciul Proiecte Programe, a depus cererea de finanțare prin PNRR a proiectului „Insule ecologice digitalizate pentru gestionarea deșeurilor”, în valoare totală de 1.399 381,28 lei.

„Noile structuri de colectare selectivă a deșeurilor vor înlocui pubelele actuale din punctele de colectare de pe raza municipiului. Prin acest proiect, Primăria Caransebeș își propune achiziționarea a 25 de insule ecologice digitalizate de Tip 1, respectiv insule supraterane, încasetate cu 5 containere de câte 1,1mc pentru fracțiile: deșeuri biodegradabile, reziduale, deșeuri de plastic și metal, de sticlă, carton și hârtie. Aceste containere digitalizate, destinate colectării separate a deșeurilor, vor fi amplasate în zonele aglomerate ale municipiului, deservind maxim 200 de persoane fizice arondate care vor primi cartele electronice pentru acces, vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat“, a afirmat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

spot_img

Operarea insulelor ecologice va fi realizată de către operatorul de salubritate din Caransebeș. Investiția va avea un impact esențial în ceea ce privește reducerea volumului de deșeuri biodegradabile din municipiu cu până 50%. Acesta este cel de al 12-lea proiect depus pe PNRR de Primăria Caransebeș.

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei