121 de școli din județ, fără autorizație sanitară de funcționare!

autorizație sanitară

Clopoțelul sună în câteva zile, însă nu toate unitățile de învățământ sunt pregătite de noul an școlar. Direcția de Sănătate Publică nu a eliberat autorizație sanitară de funcționare pentru 121 de școli din județ.  

Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin a verificat în această perioadă școlile din județ, pentru ca elevii și profesorii să-și desfășoare în condiții bune activitatea în anul şcolar 2014-2015.

În Caraş-Severin, potrivit Inspectoratului Şcolar al judeţului, funcţionează un număr de 450 unităţi de învăţământ, din care, după evidenţa DSP, sunt autorizate în acest moment 329. Restul de 121 de școli pentru care nu s-au eliberat autorizații sanitare de funcţionare  au probleme legate de lipsa apei curente și grupuri sanitare necorespunzătoare, fără sursă de apă sau neigienizate. Nici unităţile de învăţământ aflate încă în lucrări de reabilitare nu au primit autorizare, aceasta urmând a fi solicitată la finalizarea lucrărilor.

La Reșița, fără autorizație funcționează grădinița din Mociur, iar la Caransebeș, Grădinița cu program normal nr. 3. Cele mai multe unități cu probleme au fost identificate la Oravița: Școala gimnazială nr. 3, grădinițele cu program normal nr. 2, 3 și 4 și Liceul Teoretic General Dragalina. Nici la Moldova Nouă inspectorii de la DSP nu au eliberat autorizații pentru grădinițele Rază de soare și Bamby, iar la Bocșa sunt nereguli la Școala gimnazială nr. 2.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. ion

    DE MAI BINE DE 2 ANI LA PUTERE, ACELAS SISTEM SI ACELEASI PROBLEME. DOMNULE PONTA CU ACESTE REALIZARI VREI SA CASTIGI PRESEDENTIA???????????????????????????????? SAU TOT BASESCU E DE VINA?????????????????????????
    DA…………………………

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei