13 irakieni, depistați de polițiștii de frontieră în apropiere de Socol! Erau ajutați de 3 ucrainieni!

 modelmic

13 irakieni au fost depistați de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin în timp ce se îndreptau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării, în apropiere de localitatea Socol. Aceștia au fost ajutați de 2 bărbați și o femei, cetățeni ucrainieni, care i-au preluat cu trei taxiuri și care urmau să le înlesnească drumul spre o țară din vestul Europei.

„În data de 09.11.2017, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, județul Caraș-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Caraș-Severin și cu jandarmi din cadrul I.J.J Caraș-Severin, au identificat un grup format din 13 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când au venit trei taxiuri dinspre localitatea Socol şi le-au preluat. Imediat, s-a procedat la oprirea autoturismelor și la reţinerea persoanelor, acestea fiind duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă bărbați, trei femei şi un minor, toţi cetăţeni irakieni, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, iar minorul având 11 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferii taxiurilor sunt doi bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani.  

Totodată, s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățenilor ucrainieni”, explică Petre-Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Cei 13 irakieni sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii ucraineni pentru trafic de migranţi.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    Ciudata coincidenta.
    Parca si prin ’89 am avut ceva… “turisti”… in autoturisme rusesti.
    Acum avem ceva taximetristi… Ce se pune la cale pe aici?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei