14 migranți sirieni depistați în încercarea de a trece fraudulos frontiera de vest a țării

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au depistat și identificat, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, trei cetățeni străini care încercau să sprijine 14 cetățeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Aceștia au identificat pe DN59A, zona Clarii Vii, județul Timiș, un microbuz care staționa nejustificat, lângă care se aflau un cetățean irakian, având drept de ședere în România și un cetățean sirian aflat în procedură de azil pe teritoriul țării noastre. La scurt timp, în zonă a oprit un autoturism, condus de un cetățean iordanian, posesor al unui document de ședere temporară în România, motivând că a venit să îi ajute pe cei doi la repararea microbuzului.

Procedând la verificarea terenului, polițiștii de frontieră au depistat în vegetația din imediata apropiere a celor două mijloace de transport 14 cetățeni străini, de sex masculin, fără documente de identitate, care nu își justificau prezența în zonă. A fost solicitată intervenția unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetățenilor străini, după care, aceștia, împreună cu cei trei șoferi,  au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei 14 cetățeni străini sunt sirieni și au vârste cuprinse între 5 și 46 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei trei cetățeni străini, depistați inițial cu cele două autovehicule, intenționau să îi ajute pe cetățenii sirieni să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 cetățeni sirieni. De asemenea, cei trei străini sunt cercetați pentru infracțiunea de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de frontieră Timiș – Subcomisar de poliție Nicola Petre-Ionuț.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei