15.000 de șoferi, sancționați de polițiștii cărășeni pentru nerespectarea limitei de viteză!

politie

Viteza excesivă continuă să fie principala cauză a producerii accidentelor în județul Caraș-Severin. Peste 70 de accidente rutiere grave provocate de viteza excesivă au avut loc în Caraș-Severin în primele 9 luni ale anului 2019, conform unui bilanț al Inspectoratului Județean de Poliție. Conform reprezentanților IPJ, în perioada amintită, polițiștii au acționat în permanență pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse din această cauză, aplicând în jur de 15.000 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale pe această linie.

„În primele 9 luni ale anului 2019, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 74 de accidente rutiere, în creștere cu un accident față de perioada de referință a anului trecut, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, sub cele două forme: viteza neregulamentară și viteza neadaptată la condițiile de drum. 

Cele 74 de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, înregistrate în cele 9 luni, au fost soldate cu decesul a 6 persoane, la fel ca în primele 9 luni ale anului trecut, numărul persoanelor rănite scăzând de la 104 la 96”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În perioada analizată, alte cauze generatoare de accidente rutiere au fost nerespectarea distanței între vehicule, 29 de accidente, soldate cu o persoană decedată și alte 6 rănite grav, indisciplina bicicliștilor, 29 de accidente, soldate cu rănirea gravă a 11 persoane și indisciplina pietonală, 27 de accidente, soldate cu decesul a 7 persoane și rănirea gravă a altor 9.

Conform Alinei Boeru, cel mai mare număr de accidente s-a înregistrat pe reţeaua de drumuri naţionale, apoi pe rețeaua stradală, cele mai multe producându-se în zilele de duminică,  în intervalul orar 10.00 – 20.00.

De asemenea, în perioada analizată, s-au înregistrat 16 accidente rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Având în vedere evoluţia situaţiei operative, pe parcursul celor 9 luni au fost luate mai multe măsuri de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri organizând 1.210 acțiuni preventive, 840 cu efective proprii şi 370  împreună cu alte formațiuni de poliție sau în colaborare cu alte instituții.

De asemenea, în aceeași perioadă, polițiștii din cadrul formațiunilor de poliție rutieră au aplicat pentru neregulile constatate, aproape 25.000 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată,  Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării  1.793  permise de conducere, cele mai multe – 831 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și au fost retrase 336 certificate de înmatriculare.

foto: arhiva

 

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei