15 foşti şi actuali aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese! Pe listă, și un  primar din Caraș-Severin

modelmic

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicității o listă cu 15 foşti şi actuali aleşi locali, care s-ar afla în conflict de interese sau în incompatibilitate. Printre aceștia se află și primarul comunei Cornea din Caraș-Severin, Ilie Lăzărescu.

Pe lista făcută publică astăzi de cei de la ANI se regăsesc: Felician Mihai Gherăescu (viceprimar al comunei Oțeleni din Iași), Ilie Lăzărescu (primarul comunei Cornea din Caraș-Severin), Ion Lixandru (primarul comunei Lădești din Vâlcea), Ion Cosmin Popescu (viceprimar al comunei Hușnicioara, Mehedinți), Aurel Gherghescu (viceprimarul comunei Mălușteni, Vaslui), Constantin Lazăr (viceprima comuna Vadu Săpat, Prahova), Nicolae Coznea (viceprimar comuna Zagon, Covasna), Contantin Deleanu (consilier local în comuna Cristian, Brașov), Marin Radu (consilier local în Roșiorii de Vede, Teleorman), Teodor Parasca (consilier local în comuna Mișca, Arad), George Daniel Ciobanu (fost consilier local în Cl al municipiului Giurgiu), Costel Guță (fost consilier local în Budești, Călărași), Petre Constantinescu (fost consilier local în comuna Icoana, Olt), Constantin Florin Perju (fost consilier local în Podu Iloaiei, Iași), Emil – Nicolae Muntean (fost consilier local în Cugir, Alba).

În ceea ce îl privește pe primarul comunei Cornea, cei de la ANI susțin că s-a aflat în incompatibilitate, deoarece „în perioada 15 iunie 2016 – 04 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se mai arată în comunicatul celor de la Agenţia Naţională de Integritate.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „în perioada 15 iunie 2016 – 04 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

  Aha!
  Că altu’ exercită simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant prin câta persoană juridică (cu platani italieni versus tăiţei preferenţiali) nu ar fi nicio problemă (de integritate). Cum că nu ar fi persoană fizică asociată la jaf public în vizibil conflict de interese.
  Ca să vezi … integritate fizică :) :) :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei