fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

15 reșițeni, în cursa pentru premiile de 10.000 de euro! Vrei să îți susții favoritul?

Cristian Onețiu îi invită pe reșițeni să îi susțină la „Pitch Day” pe cei 15 tineri finaliști ai programului educațional gratuit YoungPRENEUR!

15 tineri din Reșița, finaliști ai programului educațional gratuit „YoungPRENEUR”, creat de antreprenorul și investitorul Cristian Onețiu, se pregătesc pentru competiția finală „Pitch Day” din 30 martie, când vor avea șansa să câștige unul dintre cele două premii care totalizează suma de 10.000 de euro. Reșițenii interesați să susțină unul dintre cei 15 finaliști sau să cunoască viitorii antreprenori ai Reșiței pot participa la competiția finală ce va avea loc pe data de 30 martie.

spot_img

Dintre cei 50 de participanți activi în program, care au realizat și susținut prezentări video tip pitch pe structura oferită de Cristian Onețiu, folosind cunoștințele acumulate timp de două luni din cursurile, exercițiile și experiențele practice oferite de acesta împreună cu mentorii Eusebiu Burcaș, Dani Oțil, Diana Stînga, Radu Constantin și Tinu Vidaicu, 9 tineri din categoria de vârstă 14-17 de ani (Andrei Radu, Ruben Mario Ilie Ciurariu, Ionuț Alexandru Bîrsan, Ioan Luca Popa, echipa Antonia Berezoschi și Gabriela Seico, Rafael Ursu, Denis Elchescu, Samuel Dragoș, Stefan Radu) și 6 tineri din segmentul 18-23 de ani (Andrei Urechiatu, Nicolas-Petre Feri, Maria Kerekes, Andreas Lembac, Ilie Benghia, Diana Andreea Trulea) s-au calificat și intră în competiția finală din 30 martie.

Aceasta va avea loc la Centrul Universitar Babeș-Bolyai, de la ora 17:00, iar cei care vor să participe și să îi susțină fizic pe tinerii viitori antreprenori o pot face la amfiteatrul din Centrul Universitar Babeș-Bolyai, din Reșița, completând formularul de înscriere. Sau online, pe pagina de Facebook Deschide Reșița și pe canalul de YouTube al lui Cristian Onețiu.

La finalul competiției, în urma prezentării susținute în fața publicului, juriul format din Cristian Onețiu, Sorin Maxim (director general ADR Vest), Mădălina Chiosa (viceprimar Reșița), Andrade Bichescu (director al Centrului UBB Reșița) și Oana Borza (antreprenor Superfit) va decide câștigătorul premiului de 2.500 de euro pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia, în prima categorie de vârstă, și premiul de 7.500 de euro pentru prezentarea de business și demararea activității premiate, în cea de-a doua categorie.

Prin programul de afaceri gratuit destinat viitoarei generații de antreprenori creat și inițiat în luna ianuarie de antreprenorul român, originar din Reșița și dezvoltat în parteneriat cu Primăria Reșița, Centrul Universitar Babeș-Bolyai Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, Cristian Onețiu a atras peste 200 de tineri dornici să învețe cum să înceapă o afacere și care sunt bunele practici ale antreprenoriatului de succes.

Prin programul YoungPRENEUR, mă întorc în orașul în care am copilărit pentru că îmi doresc să dau înapoi și să ofer mai departe din experiența mea de business, astfel ca și alți tineri să poată avea o șansă în antreprenoriat. Îmi doresc să soluționez o parte dintre problemele existente în acest domeniu, printre acestea numărându-se nevoia de încurajare și educare practică a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, lansarea lentă sau problematica unui startup din cauza lipsei cunoștințelor despre antreprenoriat, un număr mic de firme lansate în Reșita, dar și în alte orașe din România, lipsa resurselor de finanțare și lipsa de experiență în negocierea cu potențiali investitori”, precizează Cristian Onețiu.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei