161 de ani de la Mica Unire, marcați mâine la Reșița

modelmic

Mica Unire va fi marcată mâine la Reșița, în cadrul unei manifestări organizate de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT), Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița și Biblioteca Județeană Paul Iorgovici.

Vor participa la această manifestare culturală elevii clasei a XII-a C ai Colegiului Național Mircea Eliade.

Despre importanța acestei zile vor vorbi personalități în domeniu precum și reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea acțiunii ‒ Flavius Bozu, managerul Muzeul Banatului Montan Reșița, profesorul Dan Obersterescu, Clara-Maria Constantin, managerul Bibliotecii Județenă Paul Iorgovici din Reșița, profesorul Ioan Benga, managerul CJCPCT și profesorul Nicolae Magiar.

Manifestarea „24 Ianuarie 1859 ‒ Unirea Principatelor”, este programată joi, cu începere de la ora 13:00, la Colegiul Național Mircea Eliade.

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei