17 km de proteste! Consilieri locali și proprietari de pensiuni, sătui de cârpelile de pe DJ 571

proteste dj571

Starea proastă a drumurilor județene în Valea Carașului nu mai este o noutate pentru nimeni. De mai bine de 10 ani, mai precis, din anul 2005, șoselele care leagă satele din jurul Oraviței de DN 57 nu au mai suferit reparații majore. În această situație se află și DJ 571, rută județeană ce leagă comunele Ciuchici, Sasca Montană și Cărbunari de Drumul Național 57.

Aproximativ 50 de șoferi din satele aparținătoare comunei Sasca Montană au participat la un protest auto pe Drumul Județean 571. Inițiativa vine ca urmare a stării deplorabile a șoselei ce leagă DN 57 de Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Localnici, consilieri locali, proprietari de pensiuni, dar și persoane care locuiesc în Oravița, dar au proprietăți în zona Sasca și-au dat întâlnire sâmbătă dimineața la intrare în comuna Sasca Montană. Dotate cu steaguri tricolore, cele aproximativ 50 de automobile au străbătut cei 17 km de drum județean în semn de protest față de lipsa de atitudine a autorităților județene, precum și pentru nealocarea sumelor necesare pentru reabilitarea acestui tronson de șosea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157681021847935″]

Este păcat că avem o zonă atât de frumoasă și mulți turiști se plâng de fiecare dată de starea proastă a drumurilor, riscând în acest fel să-i pierdem ca și clienți. Turismul este unica șansă de dezvoltare a zonei și autoritățile trebuie să ne asculte strigătul de disperare”, se confesează un proprietar de pensiune din Sasca Română.

Nici cei care fac naveta la Oravița nu par a fi mulțumiți de craterele apărute în carosabil. „Protestez din cauza faptului că fac acest traseu aproape zilnic și în fiecare lună trebuie să trec pe la un service auto. De peste 10 ani nu s-a mai intervenit pe acest tronson de drum, iar atunci când s-au făcut reabilitări, s-au făcut de mântuială”, ne povestește un localnic.

Convoiul de mașini a parcurs cei 17 kilometri fără niciun incident, pe traseu protestatarii claxonând și, la Ciuchici, plantând în mod simbolic flori în carosabil. Vă reamintim că acest demers nu este unul singular. În toamna anului trecut un protest similar a avut loc pe un alt drum județean cu o stare precară și anume DJ 573A, Greoni – Vrani – Ciortea.

Pe întregul traseu, siguranța participanților la mitingul auto, dar și a celorlalți participanți a fost asigurată de polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Oravița.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei