199 de ani! Polițiștii cărășeni își sărbătoresc ziua muncind!

pol

Astăzi, de Ziua Poliției, polițiștii cărășeni sunt la datorie și sărbătoresc prin muncă aniversarea, desfășurând misiuni specifice pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în contextul actual.

Astăzi se împlinesc 199 de ani de la atestarea Poliției Române Moderne, evenimentul fiind legat de anul 1822, când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, Agia devenind, în 1831, prin Regulamentele Organice, Poliţie, creându-se astfel, Poliţia din Capitală, atribuţiile fiind apropiate de cele actuale (ordinea, paza oraşului în timpul nopţii şi păstrarea liniştii, supravegherea tuturor persoanelor care intrau în oraş)”, informează polițiștii cărășeni.

Cu ocazia Zilei Poliției Române, 79 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin au fost avansați în gradul profesional următor, 67 dintre colegi fiind avansați la termen, iar 12 recompensați pentru merite deosebite, cu avansarea în gradul profesional următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad.

Ceremonia de avansare s-a desfășurat în sistem videoconferință, cu respectarea tuturor regulilor de prevenție și distanțare socială.

„La ceas de sărbătoare, vă transmit cele mai bune gânduri și urări de bine și îmi doresc ca indiferent de provocările pe care le vom întâmpina ca instituție, să nu uităm că fiecare dintre noi reprezintă imaginea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului, pe care avem datoria să o cinstim și să o respectăm.”, este mesajul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin către toți colegii.

Polițiștii cărășeni ne dau asigurări că sunt în permanență la datorie pentru ca județul nostru să fie un județ liniștit și sigur!

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    Polițiștii cărășeni își sărbătoresc ziua muncind!

    Cândva se numeau “lucrători de miliţie”.
    Acum se pretind a fi devenit “muncitori de poliţie”? :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei