2500 de imobile din comuna Brebu, înregistrate sistematic de primărie până în 2019!

modelmic

Înscrierea imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, reprezintă o etapă absolut necesară pentru fiecare primărie din România, cadastrarea cu prioritate a terenurilor agricole, fiind o  cerinţă a mai multor fermieri. Importanţa pe care o are cadastrarea pentru fermieri rezidă în accesarea fondurilor europene pe exerciţiul financiar care se încheie în 2020 şi în obţinerea subvenţiilor, care pot fi acordate doar pe baza identificării cadastrale a terenurilor. Acest lucru constituie o prioritate pentru primăria comunei Brebu, care și-a dorit să rezolve această problemă complexă pe care o au mai toate unitățile administrativ teritoriale, atât din Caraș-Severin, cât și din țară.

Procesul de înregistrare din comuna Brebu, început în toamna anului precedent și care va dura până la mijlocul lui 2019, are în vedere înregistrarea sistematică a jumătate din imobilele ce aparțin acestui UAT, intabularea terenurilor extravilane fiind gratuită, sumele aferente cadastrării proprietăţilor situate în extravilan urmând a fi achitate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

„După cum se cunoaște, lucrările de cadastru se execută cu scopul de a pune la dispoziția celor interesați, în orice moment, date reale și complete referitore la bunurile imobile și se finalizează cu înscrierea în cartea funciară. Prin urmare, am decis să realizăm cu prioritate aceste lucrări, semnând în anul 2017 un contract în valoare de 149.999 lei, în vederea înscrierii imobilelor, ce aparțin comunei Brebu, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Prestatorul își va încheia activitatea în Brebu și localitățile aparținătoare, Valeadeni și Apadia, în luna iunie 2019. Nu mai puțin de 2500 de imobile vor fi înregistrate sistematic în sectoarele cadastrale nr. 14, 15, 16, 18, 23, 25, 27, 28, 30, 31, 32, 36, 37 și 39, în vederea înscrierii în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, aparținând unității administrativ teritoriale comuna Brebu“, ne-a declarat primarul comunei Brebu, Viorel Roșca.

Urmează ca după finalizarea actualului contract, alte 2500 de imobile să fie înregistrate, într-o nouă etapă, după cum ne-a transmis același edil.

Cadastrul rămâne sistemul unitar și obligatoriu de evidență și inventariere sistematică a bunurilor imobile de pe teritoriul țării, din punct de vedere cantitativ, calitativ și juridic, prin care se realizează identificarea, înregistrarea și reprezentarea lor în registre și pe hărți și planuri cadastrale, indiferent de destinația lor sau de proprietar.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei