26 iunie, Ziua Drapelului Național

 modelmic

Reșița marchează astăzi Ziua Drapelului Național. Această zi a fost celebrată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unei manifestări festive în parcul Tricolorului începând cu ora 10.

Ceremonia de înălţare a Drapelului Naţional a fost deschisă de prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, dând citire mesajului transmis de către Guvernul României:

„ Mândria, în forma ei pură și sinceră, este un sentiment înălțător care motivează și dă sens celor mai profunde trăiri. Așa simțim cu toții când Drapelul nostru Național se înalță pe redute greu de cucerit, grație performanțelor obținute de români.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi adăpostim acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism.

Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România și, ulterior, au propulsat-o în rândul țărilor europene.

Să ne amintim că Tricolorul are puterea de a ne uni pe toți în numele idealurilor și valorilor care fac bine României.

Nimic nu ne poate destabiliza atât timp cât avem un crez comun, chiar dacă, în anumite momente, îmbrățișăm opinii diferite. Rămânem aceiași români recunoscuți peste hotare pentru ospitalitate și omenie, iar drapelul rămâne parte indisolubilă a identității noastre în lume.

Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conținut acestui simbol național, prin faptele noastre. România a fost construită prin sacrificiile și unirea în voință a înaintașilor noștri și am convingerea că viitorul acestei țări se bazează pe stabilitate și înțelepciune.

Semnează Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157692608045920″]

Au asistat la acțiunile dedicate Zilei Drapelului Românesc, Vicepreședintele Consiliului Județean, Popovici Ionuț, viceprimarul Municipiului Reșița, Dacica Adrian, Inspectorul șef al Inspectoratului de Politie al Județului Caraș-Severin, Inspector șef, Viorel Avram, Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, loc. col. Dina Mănoiu Ionel, Prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru situații de urgență Caraș-Severin, Maior George Cazaciuc și comandantul garnizoanei Reșița, Col. Pasăre Ioan.

Garda purtătoare a drapelului, formată din cinci jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a înălţat tricolorul pe catarg, iar la final, a urmat defilarea plutonului Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin!

Drapelul Național – albastru, galben, roșu – a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească 26 iunie 1848, având deviza ”Dreptate – Frăție” înscrisă pe el. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei