16.6 C
Reșița
vineri, 06 august 21

29 de localități din 12 județe afectate de ploile torențiale din ultimele zile

Ploile torențiale din ultimele zile au afectat aproape 30 de localități din 12 județe ale țării. Râuri ieșite din matcă, case luate de viitură, torente de noroi care au măturat totul în cale, copaci și resturi cărate de ape, drumuri distruse, toate ca urmare a cantităților de apă mari căzute într-un interval scurt de timp.

În aceste condiții prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), ca urmare a avertizării hidrologice cod portocaliu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, care afectează judeţul Caraş-Severin, până joi după amiaza.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Gruia, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

spot_img

În cadrul şedinţei s-a discutat despre analizarea situaţiei operative şi dispunerea măsurilor specifice pentru combaterea efectelor fenomenelor hidrometeorologice deosebite.

Astfel, Instituţia Prefectului-Judeţul Caraş-Severin a notificat unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin asupra măsurilor de prevenire şi de intervenţie care trebuie aplicate în situaţia producerii unor situaţii deosebite generate de fenomenele hidrometeorologice.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei