3.300 de containere au fost distribuite în această toamnă pe raza județului!

modelmic

 

În 20 octombrie, Consiliul Judeţean Caraș-Severin a finalizat activitatea de montare şi distribuire a containerelor pentru colectare selectivă şi a unităţilor de compostare a deşeurilor, echipamente achiziționate în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraș-Severin”.

Proiectul de gestionare a deşeurilor a presupus achiziționarea mai multor categorii de contaiere de precolectare a deşeurilor municipale. Asfel, au fost achiziţionate 3.300 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, cu o capacitate de 1,1 mc, având culori specifice fiecărei categorii de deşeuri: 1.274 pentru hârtie şi carton, de culoare albastră, 1.251 pentru plastic şi metal, de culoare galbenă, şi 775 pentru sticlă, de culoare verde.

De asemenea, au fost achiţionate 16.800 de unităţi de compostare cu o capacitate de 220 l. În lunile septembrie şi octombrie 2015, toate acestea au fost montate şi distribuite unităţilor administrativ-teritoriale ale judeţului. Primăriilor le revine obligația să amenajeze platformele unde vor fi amplasate containerele, obligaţie care a fost discutată şi în mod direct, prin seminariile de informare care s-au derulat în această perioadă.

distribuire containere (8)

În plus, prin proiect este prevăzută şi achziţionarea a opt containere pentru colectarea deşeurilor periculoase cu o capacitate de 6 mc; 21 de containere pentru colectarea deşeurilor voluminoase cu o capacitate de 15 mc; 10 containere pentru colectarea deşeuri electrice şi electronice (DEEE) cu o capacitate de 30 mc. Necesarul de containere a fost stabilit de proiectantul general, în cadrul Studiului de Fezabilitate, pe baza informațiilor transmise de primăriile din județ cărora, în această etapă, le sunt predate pe baza de proces verbal.

Proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Este prevăzută construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

distribuire containere (9)

Alte trei staţii de transfer vor fi constuite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. In cadrul proiectului vor fi executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. elena

    Este un lucru normal dar ar trebui și o lege pentru respectarea de selecție a deșeurilor ,amenzi celor care nu respectă din păcate România e cea mai murdara țară din europa

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei