31 august, data limită până la care pot fi depuse cereri pentru recuperarea taxei auto!

modelmic

 

 

Veste bună pentru românii care au achitat taxa: ei își pot recupera acum banii, după ce ordinul de restituire a taxei a fost publicat în Monitorul Oficial. Cei care au de recuperat bani plătiți pentru respectiva taxă o pot face depunând o cerere în acest sens până pe 31 august. Orice cerere depusă ulterior nu va mai fi soluționată.

Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă nu au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire, precum şi cele care devin executorii după data de 31 august 2018”, se arată în ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017, semnat de miniştrii Mediului şi Finanţelor Publice, Graţiela Gavrilescu şi Ionuţ Mişa.

Primul pas pentru restituirea banilor îl constituie depunerea unei cereri la organul fiscal competent, personal sau prin poştă. Solicitarea trebuie însoţită de mai multe documente: dovada plăţii taxei, respectiv chitanţa fiscală/ordinul de plată şi extrasul de cont (în original/copie), şi copii după cartea de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

În termen de 45 de zile de la înregistrarea cererii, organele fiscale sunt obligate să soluţioneze solicitarea, timp în care se verifică dacă sumele respective au fost restituite sau au fost compensate cu alte sume datorate de contribuabil. Asta înseamnă că cei care au datorii la Fisc la momentul restituirii nu vor mai primi toţi banii înapoi, ci numai diferenţa ce rezultă din achitarea obligaţiilor fiscale restante.

Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

foto: businessmagazin.ro

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei