22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

„32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989“ – declarație politică a deputatului Marius Damian

Cei 32 de ani trecuți de la evenimentele din Decembrie 89 au fost marcați astăzi, de deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian, printr-o declarație politică susținută de la tribuna Camerei Deputaților.

„1989, anul care pe mine, student fiind, mă găsește la București, și este greu de descris în cuvinte tot ce am simțit atunci.

Anul acesta se împlinesc 32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, care a început la Timișoara pe 16 decembrie și a cuprins apoi toată țara. Din păcate, trecerea la democrație a costat viața a peste 1000 de români, români care își plâng și astăzi eroii, fiindcă încă avem întrebări fără răspuns referitoare la autorii agresiunii criminale împotriva protestatarilor pașnici din decembrie 89.

spot_img

Aș dori să îmi exprim astăzi recunoștința și să aduc un omagiu eroilor care și-au pierdut viața în 1989 pentru ca noi astăzi să fim cetățeni într-o țară democratică, membră în Uniunea Europeană și în NATO, o țară pro-europeană, care respectă drepturile și libertățile omului.

Astăzi, la mai bine de 3 decenii distanță, tot ceea ce îmi doresc este ca noi, cei care îi reprezentăm pe români, să ne luptăm pentru ca democrația să fie respectată, să elaborăm legi care să ofere copiilor noștri, șansa pe care românii nu au avut-o atunci, să ne asigurăm că toate instituțiile statului funcționează corect, astfel încât libertatea și democrația să nu mai fie pierdute niciodată.

Deși suntem în prag de sărbători, îmi doresc să profităm de acest moment pentru a ne exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor din 89, să îi omagiem pe aceștia și pe toți cei care au luptat la Revoluție și care au ajutat la prezentul democratic al țării noastre.

Doresc să închei prin a le ura românilor sănătate, putere, înțelepciune și sper ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu un An Nou mai bun din toate punctele de vedere“, a precizat deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian, în încheierea declarației politice citite astăzi de la tribuna Camerei Deputaților.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei