453 de paturi, disponibile în județ în zonele de carantină. Se asigură „mai mult decât condițiile minime de subzistență”

prefect

La nivelul județului a fost activat legal comitetul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției,  după cum a afirmat astăzi într-o conferință de presă  prefectul județului, Cristian Gâfu, deși,  la nivel informal, acesta a fost activat încă de acum 4 săptămâni, în condițiile primului suspect de COVID-19  din România, un asistent medical venit din Germania care s-a dovedit însă a fi negativ. CJCCI coordonează repartizarea persoanelor din Caraș-Severin care vin de peste hotare, în funcție de locul în care trebuie să ajungă, în carantină sau în izolare.

În prezent, în județul Caraș-Severin au fost testate 110 peroane, există 5 cazuri confirmate cu coronavirus, 52 de persoane se află în carantină, iar în izolare 310 persoane și 104 persoane au ieșit din izolare.

Până acum au fost în total 415 persoane în autoizolare și datorită faptului că au respectat măsurile stabilite, avem un sfert din numărul persoanelor care au ieșit din izolare”, a precizat prefectul Gâfu.

Spațiile de carantinare din județ sunt compartimentate și alocate în funcție de numărul de persoane care au călătorit împreună. În permanență se analizează gradul de ocupare și se asigură noi spații de carantină, în conformitate cu numărul cărășenilor veniți din zonele de risc de peste hotare. În momentul de față există 453 de paturi în județ în zonele de carantină, din care sunt ocupate 52.

Pot să vă asigur că în aceste spații sunt mai mult decât condiții minime de subzistență. Nu am trimis niciodată oameni într-un spațiu care nu a fost verificat înainte. Personal, împreună cu domnul Tobă (șeful IJJ CS), și cu domnul Coneriu (șeful ISU CS), am fost în câteva spații înainte de a fi date în funcțiune. În momentul în care avem un aflux mai mare, am și alte spații asigurate și trimitem omenii de la DSP să le verifice, se asigură că spațiile au căldură, apă caldă și rece, efectiv ne asigurăm că aceste locuri sunt văzute fizic de cineva”, a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Ministerul Sănătății susține asigurarea hranei celor aflați în carantină, dar și a medicamentelor pentru cei care suferă și de alte boli cronice sau acute, precum și a materialelor folosite la curățenie și igienă.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei