500 euro de persoană pentru transportul migranților peste Dunăre! Două persoane, arestate preventiv

migranti

500 de euro de persoană este prețul cerut de două călăuze din Siria pentru trecerea ilegală a migranților din Serbia în România, peste fluviul Dunărea. Cei doi sirieni sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de migranți, după ce au fost depistați de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin în timp ce transportau cu o barca mai multe persoane din Siria, Turcia şi Irak.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat și identificat, în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale desfășurate pe raza județului Caraș-Severin, doi cetățeni sirieni care au sprijinit opt cetățeni din Siria, Turcia și Irak în trecerea ilegală a frontierei cu barca peste fluviul Dunărea.

În data de 09.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 03:00, aceștia au observat pe fluviul Dunărea, pe direcția km fluvial 1053, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, o barcă  care se deplasa cu viteză dinspre apele teritoriale sârbești perpendicular pe linia de frontieră cu România. Ambarcațiunea a fost interceptată de un echipaj al poliției de frontieră pe malul românesc. Ca urmare a acțiunii, la malul Dunării au fost descoperiți opt cetățeni străini care au fost debarcați, iar în barca se aflau alți doi bărbați care intenționau să se întoarcă pe teritoriul sârb. Cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, drept pentru care au fost conduși la Sediul Sectorul Poliției de Frontieră pentru a fi identificați”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Mihaela Les.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei zece cetățeni străini sunt din Siria, Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 16 și 43 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că doi dintre cetățenii sirieni, aveau rol de călăuze și intenționau să îi ajute pe ceilalți opt să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cei doi urmau să primească 500 euro pentru transportul fiecărui cetățean străin peste fluviul Dunărea.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, cei doi sirieni care au condus barca au fost prezentați instanței de judecată din cadrul Judecătoriei Caraș-Severin, care a admis propunerea de arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 zile.

foto: politiadefrontiera.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei