600 de hectare de vegetație uscată și litieră din Caraș-Severin, afectate „dintr-un foc”!              

 

 

modelmic

600 de hectare de vegetație uscată și litieră au fost afectate în urma incendiului ce a izbucnit săptămâna trecută în zona Băuțar din Caraș-Severin, conform unui bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic. Pompierii militari s-au luptat timp de patru zile cu flăcările, în zonă fiind dus și un elicopter, fiind efectuate mai multe misiuni de aruncare a apei. Prefectul Cristian Gâfu a declarat că a dispus o anchetă în acest caz pentru a se afla de unde a pornit exact incendiul și de ce a fost anunțat autorităților de abia la câteva zile de la izbucnire.

În cursul săptămânii trecute, un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în zona Băuțar – Caraș-Severin, incendiu anunțat în cursul zilei de vineri, 10 aprilie.

Pompierii militari cărășeni au intervenit de urgență pentru stingerea incendiului cu toate forțele aflate la dispoziție, practic din aproape toate subunitățile inspectoratului, echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Caransebeș și Reșița și ai Secției de Pompieri Oravița.

Operațiunile de stingere a incendiului au fost complexe, atât din punctul de vedere ale caracteristicilor terenului, acesta aflându-se în zone greu accesibile, fiind o zonă de deal și munte, cât și faptului că incendiul s-a manifestat prin izbucnirea mai multor focare de incendiu, acesta propagându-se pe o suprafață foarte mare.

Pompierii militari s-au luptat cu focul timp de 4 zile, alături de aceștia venind în sprijin membri și personal ai S.VS.U. –urilor și compososeratelor din zona Băuțar și Bucova. De asemenea, în ajutorul forțelor desfășurate în teren a sosit și un elicopter aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. dotat cu dispozitiv Bambi Bucket, care a efectuat misiuni de transport și deversare de apă asupra focarelor de incendii.

Pompierii militari au reușit să lichideze incendiul în cursul zilei de marți, 14 aprilie, în urma incendiului fiind afectată o suprafață de aproximativ 565 de ha aparținând Compososeratului Băuțarul Superior, din care 545 de ha teren vegetație uscată și 20 de ha reprezentând litieră, și alte 35 de ha de litieră aparținând Ocolului Silvic Rusca Montană”, se arată în bilanțul întocmit ISU Semenic.

modelmic

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei