69 de proiecte în valoare de 146 de milioane de euro, derulate în Caraș-Severin prin ADR Vest!

adr

510 proiecte sunt implementate în Regiunea Vest prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. 69 dintre acestea cu o valoare nerambursabilă de 146 de milioane de euro sunt derulate în județul Caraș-Severin. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a organizat săptămâna aceasta un tur al proiectelor implementate în Caraș-Severin, fiind vizitate patru dintre acestea, două derulate de Primăria Reșița, iar alte două de către investitori privați.

„Este cel de-al doilea județ din regiunea vest pe care îl vizităm în cadrul acestui tur al proiectelor finanțate prin Regio 2014-2020 în Regiunea Vest. Organizăm aceste tururi pentru că vrem ca toată lumea să vadă ce înseamnă această oportunitate, finanțările europene pentru dezvoltarea regiunii noastre.

alina strugariu

Dacă discutăm despre județul Caraș-Severin, sunt proiecte care vizează modernizarea unor drumuri, modernizarea transportului public, la Reșița vom avea din nou tramvaie, vom avea autobuze electrice la Bocșa, sunt și proiecte care vizează zona de patrimoniu, ne bucură că avem multe proiecte de reabilitare energetică. Este o componentă importantă a acestui program, care va continua și pe următorul program care se află acum în pregătire pe următorul ciclu financiar. Sunt foarte multe proiecte în Reșița, discutăm despre grădinițe, școli, spitale, care vor fi reabilitate”, a precizat Alina Strugariu, specialist relații-publice în cadrul ADR Vest.

În cadrul turului organizat de ADR Vest la Reșița au fost vizitate patru obiective de investiție: un service auto ridicat în parcul industrial, pentru care patronii au obținut o finanțare nerambursabilă de 883.864 de lei, o sală de fitness, care o reușit să obțină o finanțare de 588.722 de lei pentru dotarea cu echipamente moderne, Colegiul Național Traian Lalescu (unde sunt în plină derulare lucrări de modernizare și reabilitare energetică, în cadrul unui proiect de 8.356.000 de lei) și zona centrală a municipiului Reșița (unde este în derulare un amplu proiect de revitalizare, derulat pe trei componente: modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre cele două bulevarde: A.I. Cuza și Revoluția din Decembrie și modernizarea trotuarului pe Bulevardul Revoluția din Decembrie, pe tronsonul cuprins între podul de la 7 noiembrie și stația Mol – valoarea proiectului este de 52.550.538 de lei).

IMG_3729IMG_3726IMG_3775IMG_3788IMG_3800

IMG_3799IMG_3863IMG_3867

 

Pe lângă cele 69 de proiecte deja contractate, alte 47 de proiecte din Caraș-Severin se află în evaluare sau în precontractare, aici intrând și proiectele depuse în cadrul apelurilor pe SUERD, adică strategia UE pentru regiunea Dunării.

Citește și Colegiul Național Traian Lalescu, în plină transformare! Peste 8.000.000 de lei sunt investiți în modernizarea liceului!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei