7 drumuri spectaculoase din România pe care trebuie să le parcurgi măcar o dată în viață! Unul din ele e în Caraș

modelmic+editorial

Pe lângă cele două trasee de mașină despre care întreaga Europă vuiește, Transfăgărășanul și Transalpina, România mai ascunde printre munți și văi alte 5 drumuri spectaculoase, care-ți taie răsuflarea

Potrivit Promotor.ro, unul dintre ele se găsește chiar la noi în Caraș-Severin și, deși nu are aceeași deschidere a peisajului ca alte trasee similare, modul în care acesta șerpuiește prin munte este extrem de spectaculos.

Despre Trans Semenic este vorba, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Acesta traversează masivul Semenic de la est la vest. Pentru a intra pe „Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la Drumul Naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş, viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.

00-semenic

O altă recomandare este DJ 101S – București – Valea Doftanei – Teșila – Secăria – Comarnic. „Vă ia din Teșila și, prin Secăria, vă duce în Comarnic. E superb, chiar dacă asfaltul nu e cel mai bun. Peisajele fac totul să merite, plus că o să vedeți maximum 5 mașini pe tot drumul ăsta”, spune jurnalistul Cristian Scutariu, care a făcut acest traseu pe motocicletă, citat de greatnews.ro .

01-drum

Trans Rarăul. Traseul șoselei, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudine de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril trecând pe lângă Schitul Rarău. De pe Transrarău este acces facil spre monumentul natural Pietrele Doamnei. Din loc în loc, sunt popasuri unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul spectaculos.

03-transrarau

DN 7A. Brezoi (Vâlcea) – Petroșani (Hunedoara). Conduceți pe malul lacurilor Brădișor și Vidra, printre cheile cu pereți de stâncă și treceți prin stațiunea Voineasa.

04-harta

E578. Vă recomandăm două trasee suberbe, care prind în drumul lor mai multe locuri frumoase. De la Toplița spre Piatra Neamț puteți merge prin Borsec, Ceahlău, să prindeți în traseu și mănăstirile Petru Vodă și Neamț. Dacă alegeți varianta drumului prin sud, treceți prin Ditrău, Lacul Roșu, Bicaz-Chei, Tarcău și Pângărați. Zona este absolut superbă și merită să faceți chiar ambele trasee.

05-harta-moldova

DJ 100 E – Câmpina – Proviţa de Sus – Valea Lungă. Traseul este recomandat de jurnaliștii de la Promotor.ro, care spun că este un drum perfect pentru cei care vor să prindă serpentine libere, aer curat, iar apoi să oprească într-o imensă poiană unde pot mânca după pofta inimii.

06-drum

DJ 223. Ion Corvin – Rasova – Cernavodă. „Dacă vrei să conduci mai mult, ia-o spre Călăraşi din A2 şi traversează cu bacul Dunărea spre Silistra. De aici, apuc-o spre Ion Corvin, bucurându-te de un drum realmente superb şi fără a te grăbi prin zona de serpentine din pădurile de pini. Ai locuri de picnic pe malul Dunării în toată zona dintre Ion Corvin şi Rasova, poţi admira Lacul Vederoasa, cu sutele sale de păsări şi peisaj deltaic, iar drumul judeţean DJ 223 e în stare bună în mare parte”, spun cei de la Promotor.

07

 

Alexandra JURCA

 

Foto: http://greatnews.ro

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. S.

    Dupa mine, unul din cele mai frumoase trasee din tara este drumul dintre Suceava si Bistrita prin Pasul Tihuta pe E58.
    Va recomand sa-l parcurgeti.
    De pe el se parcurge Trans Raraul (pe care nu am fost).

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei