7 zile pline de cultură! Zilele „Eminescu la Oravița” au ajuns la ediția a XXIX-a

modelmic+editorial

Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița va fi și anul acesta gazda manifestărilor  prilejuite de Ziua Culturii Naționale și cea de-a  XXIX-a ediție a Zilelor „Eminescu la Oravița”.

Astfel, Primăria orașului Oravița, împreună cu Centrul Cultural „Teatrul Mihai Eminescu” îi invită pe iubitorii de cultură, începând de astăzi până pe 20 ianuarie, la o serie de activități culturale organizate în cinstea marelui poet.

Acțiunile de astăzi vor fi deschise la ora 12 și se vor desfășura la Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din localitate, în Sala „Mihai Moldovan”, etaj II după următorul program:

– lansarea volumului „Fereastra care nu mă știe”, al poetului Ion Oprișor,
– vernisaj de grafică Dorin Farcaș
– festivitatea acordării Diplomelor Omagiale „Eminescu-1868-Oravița”
– recital liric

La activități vor participa scriitori din Lugoj, Reșița, Bocșa Montană și Oravița.

În intervalul 13 – 20 ianuarie, între orele 10.00 – 17.00, expoziția documentară „Eminescu și Oravița”, conținând acte, documente, fotografii de epocă, reviste, ziare, cărți şi publicații vechi, în legătură cu prezența poetului în anul 1868 în orașul Oravița, va rămâne deschisă publicului  în foaierul Teatrului Vechi “Mihai Eminescu”.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei