8 martie 2021 vine cu un număr tot mai mare de școli ce intră în scenariul roșu

scenariu rosu

Odată cu creșterea numărului de infectări în România, ca urmare a valului 3 după cum afirmă autoritățile, tot mai multe școli își închide porțile. De astăzi, în Caraș-Severin, 16 unități de învățământ vor intra în scenariul roșu, față de 4 la ultima raportare. Este vorba de școlile gimnaziale și gradinițele din: Slatina Timiș, Biniș, Ilova, Tirol, Doclin, Ersig, Vermeș și Zorlență Mare.

Scenariile de funcționare au fost avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș Severin și de către Direcția de Sănătate Publică, conform incidenței pe localități și a cazurilor confirmate de persoane infectate cu noul virus. Sunt suspendate de asemenea cursurile în modalitatea față în față pentru 5 clase din unități școlare din Reșița și Turnu Ruieni, ca urmare a confirmării unor cazuri de elevi și cadre didactice infectate.

În total, din cele 409 unități de învățământ din Caraș-Severin, 251 funcționează în scenariul verde, 149 în cel galben, iar 16 și-au suspendat cursurile față în față, iar învățământul se desfășoară exclusiv on-line.

 

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei