fbpx
23.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 aprilie 24

A fost semnat contractul de execuție! Două blocuri sociale vor fi ridicate în Stavila și Marginea!

Primăria Municipiul Reșița a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru construcţia a 2 blocuri cu un total de 44 de locuinţe sociale, în cadrul proiectului „Extinderea stocului locativ public pentru construcții de locuințe sociale în Zona Urbană Funcțională nr. 4 – Cartier Stavila şi Marginea pentru populația din zonele urbane marginalizate”.

Potrivit reprezentanților municipalității, proiectul a fost cuprins la finanţare începând cu anul 2021 în cadrul Programului de construcții de locuințe sociale conform legii nr. 114/1996, ce are ca scop construirea de locuințe sociale – locuințe cu chirie subvenționată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existentã nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiții de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate.

Noile imobile de locuit vor fi deservite de spații de depozitare a deșeurilor, de alei pietonale bine dimensionate, iluminate corespunzător, iar împrejurimile blocurilor vor fi prevăzute cu spații verzi pentru petrecerea timpului liber, astfel încât să se încurajeze socializarea și colaborarea în cadrul comunității. Se propune și o alee pe malul râului Bârzava care servește ca loc de promenadă și valorifică spațiul natural din proximitate.

Terenul pe care se propune investiția se află în intravilanul Municipiului Reșița, în afara zonei de protecție a monumentelor istorice fiind în proprietatea municipalității, în nordul cartierelor Stavila și Marginea, fosta zonă industrială a orașului. Terenurile sunt în proprietate publică și sunt amplasate pe malul stâng al râului Bârzava (Fierul Vechi și Samota), la aproximativ 4 km de centrul civic al Municipiului Reșița. Accesul pe terenuri se poate face din strada Zimbrului, intersecție cu strada Digului și din strada Văligului, intersecție cu DJ 582A.

Fiecare bloc va avea în zona de acces câte o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, amplasate în stânga treptelor din zona intrării. Regimul de înălțime al blocurilor este de P+2etaje +3 parțial. La parter, etaj 1și la etajul 2 au fost compartimentate câte 6 apartamente a câte 2 camere, iar la etaj 3 au fost compartimentate 4 apartamente – 2 a câte 2 camere și 2 a câte 3 camere.

Valoarea totală a lucrărilor contractate (care includ asigurarea reţelelor tehnico-edilitare şi amenajarea spaţiului exterior) este de 12.691.523,84 lei la care se adaugă TVA în valoare de 2.411.389,53 lei, susțin reprezentanții Primăriei Reșița.

Lucrările vor fi executate de Asocierea CRISTICONS S.R.L.- Electro Eurostar SRL-CALOR GRUP S.R.L.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei