fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

A părăsit PSD! Petru Schinteie, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Caraș-Severin?

Marginalizat de o bună perioadă de timp de formațiunea politică cu care s-a format de-a lungul anilor, cunoscut ca un soldat disciplinat, dar un om cu principii de la care nu se abate, consilierul municipal din Caransebeș, Petru Schinteie a decis astăzi să-și prezinte demisia din funcția de consilier local și lider al grupului consilierilor PSD, dar și din cea de membru PSD, pe care o avea încă din anul 1998. Schinteie se alătură mișcării care a „dezertat” din sfera social-democrată, preferând compania radicalului naționalist George Simion.

Vă reamintim că Petru Schinteie, un cunoscut notar de profesie al Caransebeșului, a fost suspendat din PSD încă din luna iulie a anului 2022, conducerea actuală nerevenind asupra acestei decizii.

Despre decizia luată, Petru Schinteie a declarat pentru Reper24: „Nu am semnat cu nicio formațiune politică, dar de astăzi îmi încetez activitatea ca membru PSD și din cea de consilier local al Municipiului Caransebeș. De altfel, în Consiliul Local Caransebeș a început lupta primar-viceprimar, o lupta în care actualul edil este descoperit, iar această dispută nu o văd ca pe ceva constructiv. Prefer să construiesc altceva și în acest sens am hotărât să vin alături de primarul de Marga, un om gospodar, hotărât și un prieten loial în timp, așa cum îl cunoaștem cu toții pe Lăiță Beg. Răspundem, astfel, întrebării legate de candidatul AUR pentru Consiliul Județean Caraș-Severin la alegerile din 2024”.

spot_img

 

„Nu am cerut niciodată nimic conducerii PSD, mă refer la funcții, demnități, care poate ar fi fost pe deplin meritate, în schimb am oferit totul acestui partid, PSD, cel care mi-a întors spatele într-un mod pe care nu doresc să-l calific într-o altă notă. A existat o cerere de încetare a suspendării mele din PSD, la care actuala conducere a organizației județene nu a catadicsit să răspundă. Acum nici măcar nu mai contează”, și-a continuat tirada, Schinteie, la adresa conducerii organizației PSD, asigurată de deputatul Silviu Hurduzeu și senatorul Mocioalcă.

Petru Schinteie a fost de-a lungul timpului președinte al organizației PSD Caransebeș și vicepreședinte al Organizației Județene PSD.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

 1. Atâta încărcătură emoțională în acest articol … mi-a lăcrimat nasul după ce l-am citit.
  Au început „politicienii” din Caraș – Severin să facă trotuarul ?
  Nu mai tot promovați pe acești nimeni în proză ca fiind mari personalități ale județului cu realizări remarcabile în spate !
  De ce nu spuneți din start care e de fapt planul „senatorului cu expertiză” (parcă așa-l alinta un redactor de pe la Reper24) la nivel de Caraș ?
  Puneți mâna și faceți publice ilegalitățile politicienilor din județ, că iar vă întrec jurnaliștii din București !

 2. Traseist politic din lac în puț, a dat.
  Din psd sa pleci, e un lucru bun, dar sa mergi la aur… cred ca ti-ai pus creierul in repaus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei