ABERANT. Poliția Locală din Caransebeș dă amenzi după ureche

modelmic

Pe rolul Judecătoriei din Caransebeș s-a aflat anul trecut o cauză civilă demnă de Cartea Recordurilor. Polițiștii locali din orașul de pe Timiș au sancționat un cetățean care nu avea nicio legătură cu contravenția constatată de oamenii legii.

În primăvara anului trecut, un orăvițean a fost anunțat printr-o recomandată că are un proces verbal de contravenție. Concret, după ce și-a deschis corespondența, bărbatul a aflat că are de plătit o amendă de 200 de lei pentru parcare într-o zonă nepermisă. Când a văzut locația unde s-ar fi petrecut contravenția, conform polițiștilor locali din Caransebeș, cărașanul a rămas perplex. Nu fusese în acea perioadă în municipiul de pe Timiș. Mai mult, la examinarea datelor de pe procesul verbal, orăvițeanul a constatat cu stupoare că nici numărul de înmatriculare nu corespunde, dar nici marca mașinii.

„Prin procesul verbal seria CS nr. 004406 întocmit de Poliţia Locală a Municipiului Caransebeş la data de 17.05.2016 (f. 6), petentul (…) a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 200 lei, în temeiul art.17 lit.f din HCL 400/2014. S-a reţinut în sarcina petentului că la data de 17.05.2016 a parcat autoturismul marca Audi nr. de înmatriculare CS-70-HUR pe str. Vasile Alecsandri din Caransebeş pe un loc destinat altor persoane”, se reține în sarcina orăvițeanului conform dosarului civil de pe rolul Judecătoriei Caransebeș.

În motivarea plângerii, petentul arată că la data săvârşirii contravenţiei nu se afla în localitatea Caransebeş, ci se afla la locul de muncă – Depoul de Locomotive Timişoara – Punctul de Lucru Oraviţa şi, mai mult, în cursul anului 2016 nu a fost în municipiul Caransebeş şi nici nu a împrumutat maşina altei persoane. Petentul a mai arătat că maşina pe care o conduce nu este marca Audi, aşa cum s-a menţionat în procesul verbal, ci Volkswagen Polo, iar numărul de înmatriculare este CS-70-AUR, nicidecum CS-70-HUR.

Instanța de judecată s-a pronunțat în toamna anului trecut și a acceptat plângerea petentului din Oravița, dispunând anularea procesului verbal întocmit de polițiștii locali caransebeșeni.

Pe lângă această neplăcere și pierdere a timpului prin instanță, orăvițeanul mai are o problemă și anume faptul că cei de la Primăria Oravița nu au intrat în posesia sentinței civile definitive și nu pot opera amenda ca fiind anulată. În atari condiții, cărașanul nu-și poate achita impozitele aferente anului 2017, pierzând astfel și bonificația ce este acordată până la finele lunii martie…

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei