Abuz clar de putere în Prefectură? Borduz o „invită” pe Florența Albu în sala de judecată

modelmic+editorial

Întors la începutul acestei săptămâni definitiv pe scaunul de primar al comunei Fîrliug, scaun de pe care a coborât la finalul lunii iulie după decizia Prefecturii de încetare a mandatului, Ioan Borduz are planuri mari pentru a-și face dreptate.

Edilul susține că decizia prefectului Florența Albu a fost o dovadă clară de abuz de putere și, din acest motiv, va deschide un proces împotriva instituției și a prefectului.

„În sfârșit, o instanță din România are curajul să facă cu adevărat dreptate.  În continuare voi deschide eu un proces împotriva Instituției Prefectului de Caraș-Severin și a doamnei care conduce instituția, pentru acest abuz clar de putere pe care l-a realizat în ceea ce mă privește, anulând, practic, de la sine putere votul concetățenilor mei fîrliugeni “, explică primarul Borduz.

Reamintim că la doar două luni după ce a fost reales pe funcția de primar al comunei Fîrliug, mandatul lui Ioan Borduz a fost întrerupt brusc de către prefectul Florența Albu.

Instituția Prefectului a luat această decizie ca urmare a condamnării pe care Borduz o are în spate încă de anul trecut pentru deturnare de fonduri europene, acțiune care i-a adus închisoare cu suspendare și, pentru a doua oară, pierderea funcției.

Reamintim că Ioan Borduz a fost validat de Tribunalul Caraș-Severin ca fiind eligibil să candideze la începutul verii pentru funcția de primar, cu toate că au existat patru contestații formulate la adresa sa de Dorel Marcovici – candidatul liberal la funcția de primar al Fîrliugului, Ciprian Șandru – candidat pe lista de consilieri a Partidului Mișcarea Populară, Ion Nicolae Luca – agricultor și juristul Ioan Pălean.

Mai mult, în primăvara acestui an, candidatura lui Ioan Borduz a fost validată definitiv și irevocabil în urma deliberării completului Tribunalului Caraș-Severin.

Cu toate acestea, Prefectura a cerut detalii suplimentare cu privire la situația legală a edilului și a decis suspendarea acestuia din funcție.

„Prefectul judeţului Caraş-Severin a emis în 25 iulie, ordinul de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Fîrliug, al domnului Borduz Ioan.

Ordinul a fost emis ca urmare a pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Deciziei nr. 18/2015, privind dezlegarea unei chestiuni de drept referitoare la aplicabilitatea dispoziţiilor art. 15 alin.(2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, rămasă definitivă la data de 24.03.2015”, explicau atunci reprezentanții Prefecturii.

În 23 septembrie, Judecătoria Reșița a anulat însă decizia prefectului, astfel că Borduz s-a întors pe funcție la începutul acestei săptămâni.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. ionut

  Asteptam si noi o reactie din partea Prefecturii pe marginea acestei probleme.Sa explice dna prefect de ce a procedat in consecinta. Ne jucam de-a Uite primarul, nu-i penalul!?

  Raspunde
 2. Gica

  Doamna Prefect executa la comanda lui Vela,acest gunoi nu se linisteste l-a sapat pe Frunzaverde ,acum vrea sa distruga ce a mai ramas bin in judet ,,somerul Vela”.

  Raspunde
 3. Vela Manilvela

  V-am rupt cu taxa pe tir si nu am făcut nimic pentru caransebeșeni decât sculpturi supraevaluate si arteziene … Asta știu , asta fac !
  Si acum oamenii lu frunza sant la mâna mea ! Prefecta Florența e la mâna mea !
  Borduz nu a vrut sa fie cu mine sa facem treburi ! A trebuit sa ma răzbun !
  Asta e, nu mi-a ieșit !
  Dar am om la înaintare … Florentza mea ! ….bravo iubire !

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei