Accesarea banilor europeni pentru comună, obiectul discuțiilor umaniștilor reuniți la Ticvaniu Mare

tv

Primarul comunei Ticvaniu Mare, Ciprian Măceșanu a găzduit o întâlnire pe tema „Strategii de accesare a Fondurilor Europene în 2021-2027″ a organizației PPU-sl Caras Severin, cu participarea europarlamentarului Maria Grapini împreună cu specialiștii în acest domeniu, din Timișoara, profesor universitar Marian Mocanu și colega sa,  economist Cristina Voaideș, specialistă pe fonduri structurale în mediul rural.

Mă bucur că am reușit să ne adunăm astăzi aici. domna Grapini a avut o inițiativă bună venind cu echipa de specialiști în domeniul proiectelor, de care comunitatea noastră și comuna are foarte mare nevoie, noi rămânând mult în urma celorlalți”, a declarat primarul comunei Ticvaniu Mare.

La eveniment au participat și umaniști din Reșita, Mehadia, Ciudanovița, Ciclova Română, Bolvașnița, Gârlște și Bănia.

144665478_236986277912031_4619745254548856774_n

S-a discutat despre posibilitatea accesării de fonduri europene pentru localități și s-au stabilit colaborări, intenționându-se realizarea periodică a unor astfel de întâlniri aplicate în care să izvorască proiecte viabile și benefice pentru comunități, după cum afirmă umaniștii cărășeni.

Situația din această comună și din satele aparținătoare nu este deloc bună și atunci am zis că cel mai bine ar fi să venim la fața locului. Ideea este să identificăm în primul rând nevoile și asta trebuie să o facă în primul rând primăria, după care trebuie să vedem cum putem să venim cu oportunități create pe de-o parte pe noul exercițiu financiar 2021-2027, care în sfârșit s-a încheiat, l-am votat.

Din acest exercițiu România, prin președinte s-a angajat alături de încă 6 state să contribuim la bugetul UE cu mai mult decât în exercițiul trecut.

Statele membre trebuie să gestioneze acești bani pe diverse axe în funcție de prioritățile naționale. eu în acești bani vreau să vedem cum putem să aducem bani în comunitățile vitregite încât să aducem calitatea vieții, despre care se tot vorbește în UE și pentru că  primarul a zis că el vrea să facă în comuna asta, hai să facem o întâlnire cu cineva. Ajutorul pe care pot eu să îl dau ca europarlamentar este să discut cu niște firme serioase, trebuie să lucrăm cu consultanță și am zis că cel mai bine este să dedicăm un timp și să vedem ce putem face aici”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

144668160_236986184578707_53632314503510902_n

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei