Acord de cooperare semnat între o structură a MAI și BOR! Vela: „Nimic nu poate suplini dispariția unei persoane dragi!”

bor
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a semnat joi cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Biserica Ortodoxă Română două acorduri de cooperare pentru combaterea traficului de persoane şi protecţia victimelor, fenomen care a luat amploare în România.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul evenimentului că traficul de persoane, crima organizată și corupția sunt trei dintre multele capete ale „hidrei” cu care oamenii legii, cetățenii și Biserica luptă zilnic, răul în forma infracționalității de toate felurile.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a precizat că își dorește să identifice cât mai multe soluții pentru situațiile generate de acest fenomen, găsirea persoanelor dispărute reprezentând un obiectiv major.
 ..
Acest demers conferă garanția unui viitor mai sigur și creșterea gradului de implicare a instituțiilor statului pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, cât și pentru ajutorarea victimelor, indiferent de vârstă, gen, clasă socială.
Foarte importantă este cooperarea cu partenerii noștri externi, iar aici evidențiez eforturile și susținerea pe care o avem din partea U.S. Embassy Bucharest.
….
131015094_10159034803263410_7194397620548813204_n

Îmi doresc să identificăm cât mai multe soluții pentru toate situațiile cu care ne confruntăm, de aceea, constituirea în cadrul Poliției Române a unor structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute, cu competențe exclusive în acest domeniu a reprezentat pentru mine un obiectiv major.

Încă din luna Septembrie, structura „Poliția pentru căutarea persoanelor dispărute” este inclusă în Proiectul de lege pentru reformarea MAI, pregătit deja să fie propus noului Parlament.
Nimic nu poate suplini dispariția unei persoane dragi, iar acest demers va asigura eficientizarea operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute.
Ca să avem grijă de viitor, trebuie să învățăm din trecut!”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.
..

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului -„Human Trafficking: New Path of Cooperation and Achievement”

131075752_10159034802678410_2185330509645803565_n

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Ca să avem grijă de viitor, trebuie să învățăm din trecut!”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

  Ăsta nu învaţă!
  Care va să zică, miliţia (prin Vela) şi B.O.R. iar a semnat un “acord” în condiţiile în statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
  (Legea 489/2006, art.9)
  Fărădelege cu pene şi meniş.

  Raspunde
  1. Garcea

   Vela nu stie cu ce se “mănâncă ” munca de poliție. A înființat “politia școli ” iar activitatea din scoli este desfășurată tot de polițiștii de ordine publică si rutier. Există polițiștii specializați pentru cautarea persoanelor dispărute, atat la nivelul IGPR -DIRECTIA DE INVESTIGATII CRIMINALE cat si in fiecare județ , la nivel de birou sau compartiment ( “urmariri”). Ce dracu de consilieri are Vela? Nu il informează ce structuri are poliția? .Nu poate citi Legea nr. 218/ 2002 privind organizarea și funcționarea Politiei Romane? SA FIE DOAR O ACTIUNE DE IMAGINE , (PRAF IN OCHII CETATEANULUI), la care se pricepe domnul Marcela?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei