Acțiune umanitară cu repetiție la Cornereva

cor

În urmă cu trei săptămâni difuzam, la Reper24, o știre despre o acțiune umanitară în comuna Cornereva din Caraș-Severin. Mai exact, era vorba despre un grup de voluntari, medici și asistente de la Spitalul Județean din Timișoara, care au fost prezenți în data de 20 martie în localitatea Cornereva, pentru a vaccina benevol locuitorii din cele 40 de sate și cătune ale comunei. Profesorul Dorel Săndesc, autorul moral al acestei acțiuni umanitare a venit atunci însoțit de o echipă a Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, din care a făcut parte și directorul acesteia, Dan Miloș.

Acum, la trei săptămâni de la acea acțiune, este momentul rapelului pentru cele aproximativ 80 de persoane vaccinate cu prima doză de echipa de voluntari. Cele două grupe de voluntari de la  Spitalul Județean din Timișoara, respectiv de la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, sunt din nou prezente astăzi în Cornereva. Cea de a doua doză de vaccin se va efectua tot la Centrul de permanență din comună.

„Au fost încă de atunci mai multe solicitări, dar din păcate doar atâtea doze. S-au vaccinat persoane cu vârste cuprinse între 22 și 89 de ani și nu a fost semnalată nicio reacție adversă“, a declarat pentru Reper 24, primarul localității Cornereva, Nicolae Novăcescu. Dacă se va reuși ca pe lângă cele 80 de doze pentru rapel să fie aduse vaccinuri suplimentare, vor fi vaccinate mai multe persoane.

Centrul de permanență din Cornereva a fost inaugurat în toamna anului trecut, iar edilul Nicolae Novăcescu a făcut deja diligențele necesare pe lângă autoritățile județene ca în acel centru să fie deschis un centru permanent de vaccinare pentru cei aproximativ 3 mii de locuitori răsfirați pe o suprafață de 400 de km pătrați. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, în prezent în comuna Cornereva nu este semnalat niciun caz de îmbolnăvire cu noul virus.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei