Activitate intensă la ISU Semenic: peste 1.300 de intervenții în doar trei luni de zile

modelmic

Activitate bogată pentru pompierii cărășeni care au fost solicitați să intervină la nu mai puțin de 1.332 de intervenţii pentru gestionarea de situații de urgență în doar trei luni de zile. Raportul privind activitatea derulată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin în primul trimestru al anului 2019, a fost prezentat de inspectorul-șef Cristinel Coneru, în cadrul unei conferințe susținute zilele trecute la Reșița.

Conform datelor prezentat de Coneru, în peste 800 de situații reprezentanții ISU au fost solicitați pentru intervenții SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare), cu atât mai mult cu cât anul acesta au intrat în funcțiune două noi ambulanțe. În alte peste 400 de cazuri, a fost cerut ajutorul pompierilor pentru stingerea unor incendii, în special a unor incendii de vegetație uscată.

În perioada analizată au fost executate 17 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren şi 300 de acţiuni de recunoaştere în teren, educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, echipajele specializate au desfăşurat 6 misiuni de asigurare/supraveghere a zonei, în cazuri cu risc de producere a unor situaţii de urgenţă.

În 78 de cazuri, intervenţia a fost asigurată de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, astfel:  15 incendii, 57 incendii de vegetaţie şi altele şi 6 intervenţii pentru asistenţă persoane.

Pe timpul intervenţiilor au fost asistate 857 persoane (din care 55 copii), au fost salvate patru persoane adulte și un copil, 20 de animale şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 41,55 de milioane de lei.

În urmare situaţiilor de urgenţă produse în acest trimestru, exceptând intervenţiile S.M.U.R.D., nu au rezultat persoane rănite sau decedate, dar au murit 20 de păsări şi au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei”, a adăugat Cristinel Coneru.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei