Activitatea economică din Valea Almăjului se revigorează cu sprijinul investitorilor

a

Valea Almăjului are un potențial uman productiv estimat de primarul Adrian Stoicu din Bozovici, la aproximativ 11 – 12 mii de persoane. Din păcate însă, oferta ocupațională este destul de firavă, iar investitorii privați pot fi numărați pe degete. Cauzele sunt multiple și merg de la lipsa personalului calificat la problemele cauzate de pandemie și nesiguranța economică a investitorilor.

Cu toate acestea, ieri s-a parafat un acord între o firmă privată din Arad care confecționează sub-ansamble pentru industria auto și Primăria Bozovici. A fost pus la dispoziția investitorului un spațiu în care acesta să-și desfășoare activitatea și s-au făcut primele recrutări de forță de muncă. 15 oameni vor și trimiși la școlarizare, după care vor începe etapizat angajările care se speră să ajungă la 100 de oameni.

„E un început, afirmă primarul Adrian Stoicu, un început ce sperăm să fie urmat și de alte firme. E drept că nu vor fi salarii spectaculoase, dar mulți locuitori din zonă preferă să își găsească un loc de muncă aproape de casă decât prin alte zone ale țării sau prin străinătate. Mai sunt absolvenții liceului din Bozovici; nu toți vor reuși la facultate și nu toți vor să plece de acasă. E un mic pas care sperăm că se va transforma într-unul mai mare.“

După școlarizarea primilor salariați, vor începe recrutările și angajările în grupuri de câte 8, până la atingerea capacității pe care investitorii și-au propus-o, a mai precizat primarul comunei Bozovici din Caraș-Severin Adrian Stoicu, care se arată optimist în ceea ce privește găsirea resurselor umane disponibile, nu doar din comună ci din întreaga Vale a Almăjului.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei