Adrian Cican își caută dreptatea în instanță; „demiterea este nelegală și o voi dovedi“

1

Decizia de demitere a managerului Spitalului Municipal din Caransebeș Adrian Cican, e departe de a se fi lămurit pe deplin. Din spațiul public, lupta dintre fostul manager și autorități se mută în instanță. Vă prezentăm declarația lui Adrian Cican oferită Reper24:

„Am să-l acționez în judecată pe Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, pe contencios administrativ. Ieri s-au făcut procedurile prealabile, pentru că am să atac două decizii ale ministrului, respectiv cea de revocare a mea și cea de numire a unui înlocuitor. Pasul următor va fi făcut astăzi se vor depune la Instanța de Contencios, la Curtea de Apel Craiova actele pentru cele două procese: unul privind revocarea mea și al doilea pentru numirea unui succesor la conducerea spitalului, ca fiind ilegală. Există multiple și vădite argumente privind ordinele 540, respectiv 542 ca fiind nelegale“.

În ceea ce privește o posibilă expirare a mandatului managerului Adrian Cican la conducerea unității sanitare din Caransebeș, unul dintre motivele revocării din funcție după cum afirma directorul DSP dr Romeo Dumitrescu, Adrian Cican a mai precizat:

„Este o minciună, pe care văd că și tovarășul prefect este pus într-o situație destul de penibilă să apere modificare făcută în conducerea spitalului, spune de fapt că primarul ar fi dat o dispoziție și aceasta ar fi expirat; e o tâmpenie. Eu am primit două dispoziții, una pe două luni de zile, până în decembrie anul trecut, și o alta, din decembrie, timp de 6 luni, până la organizarea concursului. Faptul că acum dl prefect spune că nu putea să dea o a doua decizie, este o aberație pentru dânsul, care ca avocat în contencios a avut vreo probabil două trei procese, putea să o scoată. Dar de fapt el, din varii motive, apără o decizie a PNL-ului, până la urmă, despre ce vorbim“.

„Prefectul nu cunoaște legea; nu știe că nu Cican scoate postul la concurs, ci președintele Consiliului de Administrație și ar mai fi avut timp suficient până în 12 iunie să scoată postul și să organizeze concursul. Vă spun și de ce s-au dat două decizii, din care prima pe două luni: era în proces spitalul, primăria de fapt, în contencios administrativ, cu fosta manageră, și nu putea să dea pe 6 luni, pentru că putea să câștige. După care, cred că la sfârșitul lunii noiembrie a fost hotărârea definitivă împotriva doamnei Popovici, în care primăria a câștigat, după care a dat o dispoziție de prelungire a mandatului meu cu 6 luni, perioadă în care să se organizeze un concurs“ – a mai afirmat Adrian Cican, care este încrezător în ceea ce privește câștigarea în instanță a anulării revocării din funcție și recâștigarea dreptului de a administra Spitalul Municipal din Caransebeș.

Războiul manageriatului e de fapt o luptă politică mai pe față, mai pe ascuns între PNL și PSD. Cine va câștiga, vom afla cu siguranță; cine are însă dreptate….e mai greu de precizat și mai ales de aflat pentru că oricât s-ar certa actorii implicați și oricât s-ar bălăcării, interesul e cel care primează. Nu e vorba de interesul pacientului ci a celor care trag sforile din umbră, pentru că e vorba de sume importante pe care Uniunea Europeană le acordă spitalelor desemnate Covid din România.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „Este o minciună, pe care văd că și tovarășul prefect …

    Tovarăşul-camarad prefect :)
    Cât despre “justiţie” .. e “sala paşilor pierduţi”.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei