fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Adrian Popescu, șeful ARTROM STEEL TUBES: Avem pregătite proiecte de dezvoltare, în funcție de evoluția internațională!

 

Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, fondată de sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a cumpărat de la grupul rus TMK  acţiunile deţinute la divizia germană TMK EUROPE, care este acţionarul majoritar al TMK ARTROM SA. Este vorba și de entitatea industrială a  companiei care funcționează la Reșița, unde activează aproape 800 de angajați.

În urma acestei tranzacţii pe piața proudcătorilor industriali, fabricantul român de ţevi, cu operaţiuni la Slatina şi Reşiţa, a fost redenumit Artrom Steel Tubes şi are un nou Consiliu de Administraţie.

spot_img

Adrian Popescu, Președintele Consiliului de Administrație ARTROM STEEL TUBES a avut bunăvoința de a răspunde întrebărilor Reper24, cele prin care am încercat să aflăm dacă schimbarea noului acționariat va produce odată cu ea și alte elemente de ordin procedural, strategic și de funcționare a capacităților industriale aflate până de curând în portofoliul TMK dar și alte aspecte de interes pentru cei care își desfășoară activitatea în această companie:

Reper 24: Domnule Președinte Adrian Popescu, odată cu schimbarea acționariatului companiei, s-a pus în discuție și realizarea unui audit extern de către noii proprietari?

Adrian Popescu: Grupul ARTROM efectuează anual audituri externe cu auditori de prim rang; prin urmare, situațiile companiei sunt auditate și certificate de companii externe cu reputație în audit iar rapoartele rezultate sunt destinate autorităților fiscale, acționarilor, administratorilor și managementului companiei. 

R24: Cum își definește noul acționariat poziția în societatea românească și care va fi abordarea în relația cu comunitățile care oferă resursa umană pentru companie?

AP: Grupul ARTROM are o experiență de peste 40 de ani în gestionarea relațiilor cu stakeholder-ii locali, mai ales în ceea ce privește comunitățile din care vin angajații săi. Compania alocă resurse semnificative pentru menținerea unei guvernanțe sustenabișe și etice, urmărind reducerea emisiilor de carbon, a deșeurilor, eficientizarea managementul apei și al aerului. De altfel, avem un istoric însemnat de raportări de sustenabilitate din anul 2018, realizate de manageri dedicați și calificați în acest sens, în conformitate cu standardele GRI.

Compania a fost și va fi alături de comunitatea locală, implicându-se în proiecte de natură socială, derulate cu școli, spitale, cămine de bătrâni și diverse autorități competente pentru realizarea unor proiecte de mediu educative.

R24:  Noul acționariat previzionează o creștere a capacității de producție pentru unitatea AST de la Reșița sau menținerea acesteia în actualii parametri?

AP: În uzina de la Reșița se produce materia primă pentru uzina de țevi din Slatina. În Grupul ARTROM, orice dezvoltare tehnologică sau de capacități se face strict pe baza cerințelor pieței. De altfel, avem în permanență pregătite proiecte de dezvoltare pentru diverse evoluții posibile ale pieței internaționale, iar compania va reacționa in funcție de aceste scenarii. 

R24: Domnule președinte Adrian Popescu, am vrea să aflăm dacă numărul angajaților de la Reșița ar putea suferi modificări în perioada următoare? Sub ce aspect s-ar produce aceste modificări?

AP: ARTROM operează autonom – își organizează activitatea în funcție de strategia de dezvoltare. În acest moment, nu exista planuri de modificare a organizării companiei și nici a numărului de angajați. 

R24:  Noului acționariat i s-au adus la cunoștință problemele legate de plângerile cetățenilor municipiului Reșița (zona Dealul Crucii) cu privire la  posibilele depășiri ale nivelului de poluare, rezultate în urma procesului de producție ARTROM STEEL TUBES?

AP: Atributele legale privind operarea companiei sunt în sarcina managementului și a administratorilor. În ipoteza apariției sesizărilor stakeholder-ilor din vecinătatea companiei, se fac analize cu laboratoare neutre sau cu cele desemnate de autoritățile de mediu și se evaluează aspectele sesizate, după care se iau măsuri în consecință. Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste analize au relevat că problemele apărute în zonele menționate nu sunt generate de producția uzinei siderurgice (au existat sesizări în timpul în care uzina era oprită, pentru reparații), precum și faptul că, de cele mai multe ori, aspectele sesizate erau eronate. 

Precum menționam anterior, Grupul ARTROM prioritizează exigențele legate de guvernanța corporativă responsabilă.

R24: Vă mulțumim pentru amabilitatea de a răpunde întrebărilor propuse de Reper24.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Mamaaaa, asa a discutat el fiind fata in fata cu voi cei de la Reper24? (Daca da, e grava treaba cu asa raspunsuri fara emotie)….sau i’ati trimis intrebarile scris si el a raspuns tot scris?(daca da, se inteleg aceste rapsunsuri seci, gen comunismul vechi imbracat in haine de multinationala).

  2. Adica si Dvs reporterii,ati facut „in falș” acele materiale filmate cand combinatul era in pauza (dar culmea emisiile de praf erau vizibile) si zgomotul utilajelor otelariei era,prezent! Iar locuitorii din Dealul Crucii,pe langa faptul ca sunt idioti,mai sunt si rau intentionati! Iar filmarile si pozele lor sunt niste facaturi ordinare!Domniile lor,nici usturoi n-au mancat si nu mananca si nici gura nu le miroase! Ei sunt singurii detinatori ai adevarului! Ei si complicii lor de la Mediu si alte organisme menite sa apere mediul si sanatatea cetateanului! Altfel spus.”les jeux sont faites,rien ne va plus”!

  3. E bine pt Resita ca exista continuitate, dar nu e bine ca se polueaza masiv si nu e bine pt ca patronii sunt 2 sârbi care sunt acolo doar de fațadă, ca sa scape rusii de sanctiuni.
    Serbia = Rusia momentan

  4. Groaznic. Mai bine se dadea ocupat. Un amestec de generalitati absurde ambalate intr-o ingrozitoare limba de lemn. Sper sa nu fie reprezentative pentru noii proprietari ai combinatului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei