Adrian Torma, în conflict de interese? „Este vorba de o situație penibilă, în care nu am nicio vină”, susține edilul!

torma

 

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, s-ar afla în conflict de interese administrativ, conform unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

În calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a încheiat în data de 14 decembrie 2016 un contract de comodat cu o asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, ale art. 71, respectiv ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (text în vigoare pentru perioada evaluată)”, informează reprezentanții ANI.

Edilul susține că este vorba de o situație penibilă, în care nu are nicio vină și că acuzațiile sunt niște povești inițiate de oameni meschini care și-au propus să îl atace.

Știu că sunt în evaluare la ANI pe o mizerie începută de actualul prefect împreună cu un grup de indivizi obscuri din Moldova Nouă, o situație penibilă în care nu am nicio vină. Faptul că sunt primar și în fața mea apar documente care trebuie semnate, mi se pare o datorie prin jurământul pe care l-am dat în momentul în care am ajuns primar și sunt acuzat de niște povești că aș fi semnat un contract cu un ONG care oricum nu a adus niciun venit Primăriei, nu a adus niciun venit familiei Torma, din contră, acest ONG a fost susținut cu sume foarte mari, ca și sponsorizare, de firma Auto Alex, firma familiei mele.

A fost un gest de recompensă pentru comunitate în momentul în care am participat la înființarea acestui ONG, iar domnul profesor Toni Popovici a dorit ca un membru din familie să facă parte din conducere, onorific, neexistând niciodată o recompensă sau un beneficiu, iar ulterior, când eu am ajuns primar al orașului Moldova Nouă, a făcut o solicitare pentru a i se oferi un spațiu într-o clădire a Primăriei, spațiu pe care nu l-am acordat eu, l-a acordat consiliul local, nu eu am inițiat acel proiect, dar a ajuns contractul cu decizia CL și semnat de întreg aparatul de specialitate, pe biroul meu.

Am fost conștient în momentul în care am semnat că la un moment dat oameni meschini și fără rezultate, nici personale și nici politice, vor încerca să mă atace, dar am considerat că e mai demn și mai corect să îmi asum și o să o fac de acum încolo și recomand tuturor primarilor să își asume, nu să fugim dând să semneze viceprimarilor sau city-managerilor sau altor persoane, de frica că odată o să ni se întâmple ceva rău, atâta timp cât știm că acel lucru e făcut cu bună credință”.

Subliniind că îi este „scârbă de oamenii care fac aceste reclamații” și care inițiază astfel de documente, Torma a spus că va contesta acuzațiile, în condițiile în care afirmă că ANI nu l-a înștiințat de ceea ce este învinuit.

„Eu consider în continuare că este mai normal și mai sănătos, mai moral, mai elegant ca ANI să mă fi înștiințat pe mine și pe oricare dintre oamenii de acolo, prima dată, de ceea ce suntem învinuiți și ulterior să facem public. Dar cum România este o țară inversă, o țară în care președintele spune că vrea o normalitate, dar a fost președinte și în cei 5 ani și nu a intervenit o dată pe situații de genul acesta, poate îi dă Dumnezeu minte să intervină acum, nu s-a făcut absolut nimic. Probabil că o să contest și cu voia lui Dumnezeu, adevărul să iasă la suprafață!”, a declarat primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.

 

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Pingback: Primarul Adrian Torma, în conflict de interese? Află cum minte Agenția de Integritate! – Resita.ro

 2. zero

  „În calitate de primar … a încheiat … un contract de comodat cu … soția persoanei evaluate”, informează reprezentanții ANI.
  „spațiu pe care nu l-am acordat eu, l-a acordat consiliul local”

  Asta a “învăţat” de la tăiţelu’, cât timp era “coleg” la PNL.
  Ceva mai dibace în matrapazlâcuri, tăiţelu’ (cu “integritate”) pune pe alţii să semneze (şi să desemneze) contracte, el doar “vizează” pe un colţ, dar nu semneză direct ca emitent :) :) :)
  Tot cu consiliul local.
  În apele tulburi (alba-neagra) se pescuiesc peşti mai mari, nu?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei