„Ajutați-ne să putem ajuta și salva viețile voastre, ale familiilor voastre și a celor dragi vouă“!

a
Spitalul Județean de Urgență Reșița, cel mai mare din județul Caraș-Severin, a cerut ajutorul Fundației Comunitare a Banatului Montan. Covid-19 este un virus care se răspândește extrem de rapid și mai multe cazuri au apărut deja și la noi în județ. Apelul a fost făcut de Mihaela Sârbu, asistentă șefă UPU Smurd, împreună cu dr Emil Bunda, Loredana Fărcășescu, asistent social și Iulia Baica.

Se estimează creșterea numărului de suspecți și pacienți într-un ritm alert și este clar în momentul de față că nu suntem pregătiți pentru a face față la ceea ce va urma. Medicii UPU Smurd Reșita care cunosc cel mai bine situația cer ajutorul comunității. În curtea spitalului au fost deja montate două corturi pentru investigarea pacienților suspectați de corona virus pentru a nu compromite pacienții aflați în unitatea de primiri urgențe. Un grup de medici și asistente din cadrul UPU Reșița au făcut un necesar al aparaturii de primă urgență vitale pentru buna funcționare a secției și a unității sanitare, al căror cost se ridică la peste 82 de mii de lei.

Despre această acțiune, medicul Emil Bunda a afirmat pentru Reper24:
„Din cauza situației generată de epidemia/pandemia cu CoVID-19, am ajuns într-o fază în care oamenii normali la cap, adică noi, am hotărât că nu avem suficiente materiale, instrumente sanitare, aparatură. În momentul acesta avem ce ne trebuie dar, dacă situația se va înrăutății, vom avea nevoie de foarte multe. A fost până la urmă o inițiativă a tuturor, pe o idee care nu e neapărat a noastră. O fostă colegă care e în Italia ne-a dat această idee, am adaptat-o și noi, și vedem că s-au mișcat lucrurile și sperăm să putem achiziționa câte ceva.Avem și colaborarea cu Fundația Banatului Montan care e dispusă să ne ajute, am strâns ceva bani și am făcut o listă cu necesitățile spitalului, repet ale spitalului nu neapărat ale UPU, să încercăm să gestionăm cât mai bine această situație.“

Medicii UPU Smurd, care cunosc cel mai bine situația, cer ajutorul comunității. În curtea spitalului au fost deja montate două corturi pentru triajul epidemiologic, pentru a nu compromite pacienții aflați în unitatea de primiri urgențe.
Este nevoie și împreună putem să strângem urgent 82 de mii de lei pentru a achiziționa cele necesare pentru buna desfășurare a campaniei de prevenție și tratare a CoVID-19: ventilator portabil – două bucăți; Defibrilator o bucată; Monitor triaj două bucăți; Aparat EKG două bucăți; două injectomate și două termometre.

Până luni 16 martie, seara, s-au strâns aproape 40 de mii de lei, Toți cei care pot dona, indiferent de sumă, o pot face atât prin card, fără a ieși din casă, fie prin cele două conturi bancare. Informații puteți obține accesând:

https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/donatii-upu-smurd-resita/?fbclid=IwAR223jvp61IIimH82BMCf78_aRTr5DfsEe_pdWc9U1-Kgb5vuj3s9WtKhbo

 

 

sursă foto: radioresita

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei