În Ședinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, desfășurată astăzi la Palatul Administrativ, a fost adus în discuție podul de pe DC5 din comuna Constantin Daicoviciu, a cărui picior s-a înclinat, obiectivul necesitând reparații urgente, care însă nu pot fi realizate pentru că podul nu are proprietar.
Prefectul județului, Ioan Dragomir, i-a cerut insistent reprezentantului Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Almăjan, directorul executiv al Direcției Județene de Drumuri, prezent la ședință, să clarifice al cui este de fapt podul care stă să cadă, neexistând până în prezent documente care să ateste clar proprietarul.
„Este adevărat că e un pod aflat pe drumul comunal, în mod normal trebuia să fie al comunei, dar dacă puteți să scoateți un document prin care să se evidențieze că acel pod, făcut prin 1980 de către Drumurile Județene, a fost predat la Primăria Constantin Daicoviciu – dacă puteți dovedi prin documente. Dacă nu, cei de la Primărie sunt dispuși să-l preia pe baza prevederilor legale și să se ocupe de acest pod”, au fost cuvintele prefectului județului adresate directorului de la DDJ.
Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ar exista documente conform cărora de-a lungul timpului pe acel pod au fost făcute mai multe intervenții, după darea lui în exploatare, de către Consiliul Județean, inclusiv în anul 2019.
Direcția de Drumuri Județene ar fi solicitat la OCPI extrasul de Carte Funciară pe întreg tronsonul DC5 pentru a clarifica drepturile de proprietate asupra drumului și se așteaptă un răspuns.
„Eu vă spun în procent de 90% că nu există niciun proprietar”, a conchis prefectul județului, Ioan Dragomir.
Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș a declarat pentru Reper24 că legătura directă între satul Căvăran și DJ 680 este înschisă de aproape o lună.
„Se poate circula pe rute ocolitoare. Cetățenii care vor să ajungă de la Căvăran la Maciova sau Peștere pot merge prin localitățile Sacu și Tincova sau pot veni de pe DN6, dinspre Caransebeș, pe partea Iaz-Ciuta-Maciova”.
foto: ziare.com
Lorena POENARU
„a fost adus în discuție podul de pe DC5 din comuna Constantin Daicoviciu, a cărui picior s-a înclinat”
Pentru doamna Poenaru:
Conform definiției articolului posesiv (genitival), forma corectă era: „podul … AL cărui picior s-a înclinat”. (piciorul e AL podului, nu A podului).
Mergând mai departe, din punct de vedere tehnic, un pod nu are picioare. El are pile și culei.
Pila e rezemarea intermediară a podului. Culeea e rezemarea de capăt a podului.
Mai un pic si se face un an de zile si podul tot nu are un propietar si8 nici nu se repara