ALEGERI PREZIDENŢIALE Ultimele pregătiri pentru scrutinul de duminică: 276.965 de cărăşeni sunt aşteptaţi la urne

Untitled-2

Gabriel Oprea, viceprim-ministrul pentru siguranţă naţională, ministrul afacerilor interne, i-a convocat astăzi pe prefecţii judeţelor şi comandanţii structurilor teritoriale ale MAI într-o ultimă videoconferinţă înainte de primul tur de scrutin de duminică, 2 noiembrie.

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat pe ultima sută de metri. Atât la nivel central, cât şi în teritoriu, autorităţile cu atribuţii în organizarea procesului electoral bifează astăzi şi mâine ultimele sarcini trasate în programul calendaristic stabilit de Guvern.

„Vreau să subliniez că, până la acest moment, Ministerul Afacerilor Interne şi-a îndeplinit în totalitate şi conform termenelor stabilite atribuţiile care-i revin potrivit prevederilor legale în materie electorală”, a precizat minstrul gabriel Oprea în deschiderea videoconferinţei de astăzi.

În ceea ce priveşte campania electorală, şeful de la Interne a caracterizat-o ca fiind una dintre cele mai liniştite de până acum. „Comparativ cu campania electorală din 2009, numărul de incidente înregistrate a fost de cinci ori mai mic. Dacă în 2009, la finalul campaniei electorale aveam înregistrate 937 de incidente, în prezent sunt sesizate numai 182. Vreau să subliniez că în toată această perioadă nu au avut loc evenimente grave care să perturbe ordinea publică, majoritatea situațiilor sesizate referindu-se la afişajul electoral. Pentru că au rămas mai puţin de 24 de ore până la încheierea campaniei electorale, nu cred că vom înregistra schimbări semnificative ale acestor date”, a explicat Gabriel Oprea.

Pentru a trece fără incidente şi de ziua votului, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 58.000 de angajați ai MAI, dintre care aproximativ 31.300 de poliţiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 poliţiști de frontieră, 10.000 de pompieri şi peste 600 de forţe ale altor structuri operative ale ministerului, care vor avea ca misiuni asigurarea ordinii publice, paza secţiilor de votare şi prevenirea infracţiunilor electorale.

„În total, 11.300 de angajaţi ai ministerului sunt implicaţi în misiunile de menținere a liniștii și siguranței publice, iar peste 34.200 vor asigura paza secțiilor de votare. Alţi 4.700 de specialişti ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi mobilizaţi pentru verificarea şi soluţionarea sesizărilor privind incidentele şi evenimentele în legătură cu procesul de votare. Avem, totodată, constituită o rezervă de intervenţie formată din 7.800 de angajaţi ai structurilor de ordine publică”, a mai spus ministrul de interne.

Şi la nivelul judeţului Caraş-Severin pregătirile sunt în toi. Angajaţii Prefecturii au început în această dimineaţă distribuirea buletinelor de vot către toate primăriile din judeţ. „Toate materialele care ţin de procesul de votare sunt predate de oamenii Prefecturii. S-a pornit încă de la ora 7.00 pe cele zece trasee şi estimez că până la ora 17.00 va fi finalizată distribuirea buletinelor”, a precizat Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Buletinele de vot, procesele verbale, ştampilele de control şi cele cu menţiunea „VOTAT”, precum şi celelalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral vor fi ridicate de la primării în cursul zilei de sâmbătă, până la ora 18.00, de către preşedinţii birourilor de votare. Tot de mâine, secţiile de votare vor fi preluate în pază de angajaţii MAI, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

În ziua votului, secţiile vor fi deschise în intervalul orar 07.00 – 21.00. După închiderea urnelor, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ se vor deplasa cu buletinele la Sala Polivalentă din Reşiţa, unde vor primi numerele de ordine pe baza cărora se vor prezenta apoi la Biroul Electoral Judeţean din clădirea Finanţelor Publice.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

    1. Deiu

      Da asta e toata populatia judetului ! In 2012 au fost 274.000 de locuitori, mai citeste pe internet , ca vad ca ai gura mare fara motiv !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei