Călin Mircea Laza rămâne în continuare manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Mandatul acestuia la conducerea unității spitalicești a fost prelungit cu alte șase luni. Decizia luată de președintele Dunca a fost aprobată și de consilierii județeni, care au fost invitați să voteze dacă sunt de acord sau nu cu această hotărâre. Un vot strict consultativ, în condițiile în care Dunca nu avea nevoie de votul pozitiv al consilierilor pentru a prelungi mandatul lui Laza.
Romeo Dunca l-a chemat pe managerul SJUR în fața plenului Consiliului Județean pentru a-și prezenta activitatea din ultimele șase luni. „Nu a fost ușor, știți bine cum am preluat spitalul. Încă avem mult de muncă, dar eu zic că se vede deja o îmbunătățire și încercăm să facem tot ce este mai bine pentru această localitate, pentru județ, pentru pacienți. Am luat spitalul cu arierate, cu multe sincope, totul a căzut, inclusiv centrala termică de la staționarul doi. Zilnic am de lucru fără cea mai mică pauză”, a precizat, printre altele, Călin Mircea Laza.
Activitatea acestuia la conducerea SJUR a fost, de altfel, lăudată și de medicul Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, funcție din care a putut urmări de aproape activitatea ultimilor cinci manageri ai SJUR. „În primul rând nu știu de ce a venit la noi, un om cu o asemenea capacitate de organizare, nu am întâlnit nici în spitalele din Germania. Când cineva merită, trebuie lăudat. Spitalul merge la ora actuală nu știu dacă foarte foarte bine, dar oricum este pus pe calea bună, trenul este pe șine și am impresia că o să meargă așa atât timp cât o să accepte dl Laza să fie manager”, a afirmat Purea, care și-a ieșit efectiv din pepeni în momentul în care consilierii județeni nu întârziat să ridice mâna atunci când au fost întrebați de președintele Dunca dacă sunt de acord cu prelungirea mandatului de manager al lui Călin Laza.
„Nu votați, măi, că v-ați obișnuit așa să spuneți nu la orice zice Dunca. Dar mergeți acolo, mergeți cu mama, cu tata, cu cine vreți, cu copilul, ca să vedeți diferența. Dar nu votați, că voi sunteți de la PSD. Terminați cu partidele și aveți grijă de oameni. La fiecare chestie spuneți nu”, și-a certat Purea foștii colegi din forul județean. Care au ridicat în cele din urmă mâna și și-au arătat susținerea pentru prelungirea mandatului. Nu știm dacă au făcut acest lucru convinși că Laza este omul potrivit la locul potrivit sau doar pentru a-l calma pe vajnicul apărător a lui Laza și Dunca.
Romeo Dunca: „Am fost nevoit să plătesc aproape 6.000 de euro, onorarii de avocat, ca să apăr o șansă a spitalului de a fi mai bine administrat”
Președintele CJ a explicat la finalul ședinței de ce a cerut votul consilierilor județeni pentru prelungirea mandatului lui Laza, deși nu avea nevoie de aprobarea acestora. Am vrut să fac un exercițiu, să văd dacă consilierii sunt încântați de prestația dlui Laza, dacă consideră că venirea acestuia a fost un lucru bun pentru județ, pentru spital”, a afirmat Dunca. Acesta nu a uitat să amintească nici de faptul că în urmă cu câteva ședințe s-a lovit de refuzul consilierilor județeni pentru plata onorariului unui avocat care să îl apere în procesul intentat de Alina Stancovici, fostul manager al SJUR. 6.000 de euro spune președintele forului județean că a plătit din propriul buzunar pentru avocat, bani pe care este de părere că ar trebui să îi primească înapoi de la Ioan Crina.
„Toată lumea a ridicat mâna, deși a doua oară, pentru că prima oară, în virtutea obișnuinței, foarte mulți consilieri de la PSD nu au votat, motiv pentru care dl Purea a avut o ieșire emoțională pe care eu o înțeleg. Dânsul fiind medic se gândește în primul rând la sufletele celor chinuiți și care intră în spital și dânsul nu poate să analizeze politic de ce PSD-ul nu a ridicat mâna.
Dar, după această ieșire, toți consilierii au votat, inclusiv dl Crina care cu trei ședințe în urmă spunea că CJ nu plătește onorarii de avocat pentru prostiile lui Dunca. Și am fost nevoit să plătesc aproape 6.000 de euro onorarii de avocat, ca să apăr o șansă a spitalului de a fi mai bine administrat.
Am câștigat în primă instanță și o să mă îndrept împotriva dlui Crina să îmi plătească banii pe care eu i-am plătit pentru ca acest manager să poată să ne salveze practic spitalul”, a afirmat Romeo Dunca.
Karina TINCUL
Romeo Dunca: „Am fost nevoit să plătesc …”
–
Mda, iată deci un ”nevoiaș” nevoit să plătească ”serviciile” statului, prin avocat, din buzunarul propriu.
Că nu are calitate procesuală persoana fizică (Dunca) ci doar UAT (persoana juridică) nu mai contează pe la coana justițica, se pot închide ochii la acest detaliu nesemnificativ.
Avocatul respectiv nu s-a plătit cumva din buzunarul propriu, clienții fiind două persoane (juridic) distincte?
UAU! Fostul ZERO (barat) s-a transformat in Z, scuze, z de-ala mic, ca daca era Z l-am fi confundat cu Zorro!
Bravo, 0!
Sau credeai ca nu iti recunosc stilul?! Tot ala esti!
@DipaLipa (LipaLipa):
”Multzumecs” pentru recunoașterea calității (stil)!
A fost ”mai grele” să-ți dai (și mătăluță) seama, înțeleg, e firesc.
Nu înțeleg. Toate cheltuielile de judecată sunt suportate de partea (civilă) care pierde. Așa că, de ce introducem în cauză un… terț?!
Pentru că și milițianul (ca funcționar public) te poate apela de acasă, de pe telefonul personal (nu al ”instituției”), ca aparent terț.
Sau ca terci (societate cu răspundere limitată).