fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat o cățelușă cu trei pui în fața unui cabinet veterinar din Reșița!

Un timișorean care a abandonat o cățelușă cu trei pui în fața unui cabinet veterinar din Reșița a fost amendat cu 12.000 de lei. Este sancțiunea maximă care poate fi aplicată în astfel de cazuri.

La data de 01.09.2023, în jurul orei 10:20, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș Severin au fost sesizați cu privire la faptul că o cățelușă împreună cu trei pui au fost abandonați în fața unui cabinet veterinar din Reșița.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care i-a abandonat. Este vorba despre un bărbat, de 66 de ani, din Timișoara, care locuiește fără forme legale în Caraș Severin.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Câinii au fost preluați de serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân din Reșița și introduși în adăpostul public.

Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

Reprezentanții IPJ atrag  atenția că și abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie, conform O.U.G. 155 din 2001, infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

 

Karina TINCUL

4 COMENTARII

 1. Reprezentanții IPJ atrag atenția că și abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie, conform O.U.G. 155 din 2001, infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

  Iar nerespectarea art. 9:
  „Cadavrele câinilor … vor fi incinerate, cu respectarea normelor sanitar – veterinare în vigoare, interzicându-se folosirea lor pentru obţinerea de piei, grăsimi, carne, făină proteică şi de alte produse.”

  – se pedepsește cu închisoare de la un an la 3 ani
  Pentru pisici nu există prevederi legale, nici jurisprudență.
  Deocamdată …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei