Ana Vasile, destituită din funcție! Raportul Comisiei de Disciplină, făcut public!

modelmic vasile

Conflictul dintre Ana Vasile și Consiliul Județean Caraș-Severin pare să se apropie de final: directorul DGASPC a fost destituită din funcția pe care a ocupat-o timp de aproape 20 de ani. Decizia consilierilor județeni vine la aproape un an de zile după prima sancțiune luată împotriva acesteia: avertismentul disciplinar, care a fost urmat de tăierea salariului și mai apoi suspendarea temporară, pe perioada cercetărilor efectuate de o Comisie de Disciplină.

Consilierii județeni au decis demiterea Anei Vasile prin vot secret. Înainte însă de a trece pe la urme, liberalii s-au exprimat temerea că decizia forului județean ar putea fi contestată în instanță și că Ana Vasile ar putea reveni pe funcție, motiv pentru care au cerut o pauză de consultări, pentru a decide dacă sunt de acord sau nu cu menținerea proiectului pe ordinea de zi.

Social-democrații, pe de altă parte, păreau convinși de necesitatea înlăturării din funcție a Anei Vasile, consilierul Valentin Boșneac afirmând chiar că destituirea acesteia este necesară pentru binele tuturor, în primul rând al beneficiarilor acestui sistem:

„Discutăm de un an de zile subiectul acesta și cred că pierdem tot timpul din vedere alte elemente, este vorba de un sistem întreg și de niște beneficiari, majoritatea copii. La ora actuală, această instituție este bulversată, de luni de zile, și aici este problema unui nod gordian, dacă pot să îl numesc așa, care trebuie odată și odată rezolvată. Făcând o retrospectivă, dna director este în această funcție de 20 de ani, din câte îmi amintesc eu. Acum 20 de ani, trebuie să spun, a fost un element de progres în sistem, pentru câțiva ani buni s-au făcut multe reforme în domeniul protecție copilului, pe parcurs s-a deviat însă de la proiectul inițial și au apărut aceste probleme care au fost de luni de zile remarcate și discutate”.

Pauza de consultări a fost urmată de o prezentare a raportului alcătuit de Comisia de Disciplină care a cercetat cazul Anei Vasile. Singura replică a liberalilor după citirea raportului a fost: „Dacă era prezentat înainte de pauza de consultări, nu mai era nevoie de aceasta”.

27 din consilierii județeni care au fost la ședință au votat pentru destituirea Anei Vasile, un singur consilier votând împotriva acestui proiect de hotărâre.

Iată concluziile raportului Comisiei de disciplină:

IMG_20171128_0001 IMG_20171128_0002 IMG_20171128_0003 IMG_20171128_0004

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei