Andrei Plujar: „Turismul, care este la pământ, poate fi salvarea noastră în viitorul apropiat!”

andrei

Având ca atuuri tinerețea, energia și dorința majoră de schimbare, usr-istul Andrei Plujar consideră că este candidatul potrivit pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, bazându-se pe un program coerent de bun simț ce poate fi realizat destul de ușor, o echipă tânără, dinamică, cu oameni care nu au fost contaminați politic de vechile partide.

Axându-se pe o viziune nouă, Andei Plujar, candidatul  USR PLUS la președinția Consiliului Județean afirmă că dezvoltarea județului trebuie să înceapă de la niște condiții minime de bază, mai exact cu infrastructura rutieră și reorientarea strategiei de îndreptare a economiei județului către turism.

Trebuie să fim conștienți că nu mai putem îndrepta economia județului Caraș-Severin spre o industrie grea, deși toată lumea este nostalgică după epoca de aur, trebuie să ne reorientăm strategia către servicii și în special către servicii turistice pentru că suntem un județ înzestrat de natură, de istorie, un județ în care există multiculturalism, oraș multietnic, avem patrimoniu natural, unul cultural și un patrimoniu industrial foarte bogat pe care trebuie să îl exploatăm și prin turism.

Trebuie o strategie pe turism, plecată de la Consiliu Județean, o strategie care să facă parte și dintr-o strategie națională și trebuie să ajungem în rândul marilor tour-operatori de turism, dar ca să câștigi cu adevărat bani din turism nimeni nu o să-ți vină să-ți viziteze doar Ochiul Bei, sau doar un obiectiv natural, trebuie să avem o strategie coerentă și să legăm toate aceste obiective turistice astfel încât să oferim și servicii de cazare și să menținem turiștii pe o perioadă mai îndelungată în Caraș-Severin.

Am stat de vorbă cu foarte mulți proprietari de pensiuni care se plâng că se descurcă doar pe cont propriu, nu sunt ajutați și știu că există un departament în cadrul CJ pentru dezvoltarea turismului, dar este total nefuncțional, nu au fost în stare să facă nici măcar un clip pentru județul Caraș-Severin să promoveze principalele obiective. Din moment ce CJ a refuzat să cumpere acel traseu Oravița-Anina, deși primăriile celor două orașe au fost de acord să investească și practic să intre în administrația locală și a județului acel obiectiv turistic, Consiliu Județean a refuzat să investească în acest domeniu, deși nu era o investiție mare, totodată realizarea unui film este de bun augur, dar nu ajunge promovare prin agențiile de turism.

Pandemia a schimbat puțin orientarea turistică a oamenilor și se caută zone mai ferite, mai puțin aglomerate, ori noi avem din plin astfel de zone cu peisaje naturale deosebite”, a declarat candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

Andrei Plujar a realizat pentru Reper24 un top cinci al problemelor pe care le are județul Caraș-Severin și pe care candidatul USR PLUS s-a angajat să le rezolve din momentul în care ar ajunge în fruntea administrației județene.

„În primul rând infrastructura rutieră, administrația publică care se face ca în secolul XIX, adică lipsa digitalizării în administrația publică și modul în care se fac angajările. Turismul care este la pământ și poate fi salvarea noastră în viitorul apropiat, sănătatea și aici trebuie să nominalizăm spitalele, adică Spitalul Județean cu cele trei staționare. Știe toată lumea care a trecut prin spitalul din Reșița și cunoaște problemele. Putem lua exemplul Sucevei, care chiar dacă a trecut printr-un focar de Covid-19 are un spital modernizat și reabilitat pe fonduri europene, iată că se poate, probabil că se putea și în Caraș-Severin dacă se dorea mai mult, există tot felul de statistici în care mereu ocupăm ultimele poziții la nivel național în ceea ce privește Spitalul Județean din Caraș-Severin”, a declarat Andrei Plujar, candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei