Andrei Ungur, alături de premierul Orban și ministrul Dezvoltării în vizită de lucru la simbolul litoralului românesc

ungur

Azi, joi 23 iulie, Andrei Ungur – subsecretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Ion Ștefan și ministrul Economiei Virgil Popescu la Constanța pentru a analiza la fața locului stadiul lucrărilor de restaurare a Cazinoului – clădire simbol a litoralului romanesc.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța, unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe litoralul Mării Negre.

Pe lângă verificarea lucrărilor, astăzi, avem un motiv, în plus, să vizităm Cazinoul din Constanța. Acum 117 de ani, primarul liberal Cristea Georgescu a încheiat, la data de 23 iulie, un contract cu arhitectul Daniel Renard, pentru proiectarea noului Cazinou. Acela a fost actul de naștere al clădirii emblematice. Așadar, potențialul turistic și cultural al acestui obiectiv este incontestabil. Cazinoul este foarte valoros pentru istoria acestei zone și, odată reabilitat, va deveni principalul punct de atracție pentru turiști.

andrei

 

Mă onorează prezența domnului prim-ministru Ludovic Orban, care a ales, astăzi, să facă parte din echipa noastră pentru verificarea stadiului lucrărilor și mă bucur că, alături de domnia sa, vă pot da vești bune referitoare la evoluția lucrărilor de restaurare. La începutul acestui an, am mai fost aici și am promis că voi reveni pentru a verifica personal cum decurg lucrările. După 6 luni, observ că au fost făcuți pași importanți pentru ca acest obiectiv să-și recapete frumusețea arhitecturală. Îmi păstrez consecvența și voi reveni la Constanța pentru a urmări cum se desfășoară lucrările de consolidare și restaurare”, a afirmat ministrul Ion Ștefan.

cazi

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei