Andrei Ungur, implicat în implementarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică

 a

Noul subsecretar de stat, liberalul Andrei Ungur, a participat la întâlnirea conducerii Ministerului privind implementarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică. Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a avut o ședință de lucru cu secretarii de stat, secretarul general, secretarii generali adjuncți, directorii responsabili de programe din MLPAD, directorul general al ANL și directorul general al CNI, pentru stabilirea obiectivelor și verificarea stadiului programelor de investiții, precum și pentru pregătirea implementării Planului Național de Investiții și Relansare Economică.

Măsurile din aria de competență a MLPDA vizează: Granturi de sprijin pentru companii, Infrastructură de sănătate, Infrastructură pentru educație și Investiții în dezvoltarea locală. În cadrul acestui ultim sector s-a discutat despre extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

Pentru perioada 2021-2027 se alocă un buget de aproximativ 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru finanțarea a 750 de proiecte, dintre care 600 în mediul rural și 150 în mediul urban; Vor fi alte investiții pentru 500 de microstații de tratare, fose septice și sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane lei.

Deasemenea, s-a discutat și despre extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Guvernul va aloca un miliard de euro în cadrul multianual 2021-2027, dintr-un un buget total estimat la 9,6 miliarde lei pentru extinderea și înființarea de noi rețele inteligente de gaze naturale în scopul racordării a 70% dintre locuințele din România.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei