Andrei Ungur, noul președinte al Organizației PNL Caransebeș! Felix Borcean exclus și din Biroul Politic Județean PNL!

PNL Caransebes

În Biroul Politic Județean PNL Caraș-Severin au fost luate astăzi câteva decizii importante, care au vizat în principal conducerea organizației PNL Caransebeș.

Membrii Biroului au votat cu 23 de voturi pentru și un vot împotrivă, al liberalului Traian Smultea, dizolvarea organizației liberale de la Caransebeș și nominalizarea unui nou președinte interimar, în persoana lui Andrei Ungur, fiind votată și componența noului birou interimar municipal al PNL. Vă reamintim, conducerea organizației PNL Caransebeș era asigurată de primarul în funcție al muncipiului, Felix Borcean. Ca urmare a faptului că Felix Borcean a absentat la trei ședințe consecutive ale Biroului Politic Județean din care făcea parte, forul statutar județean a luat și decizia de a-l exclude din BPJ PNL Caraș-Severin. Astfel, Felix Borcean are doar statutul de membru al PNL.

Tot astăzi, BPJ PNL Caraș-Severin a hotărât ca partidul să nu propună până la alegerile locale din 2020 niciun candidat din rândul consilierilor județeni liberali pentru un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Speculațiile îi vizau ca posibili candidați pentru funcția de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin pe consilierii județeni Mircea Teodorescu, Dumitru Rujan și Daniel Surdu.

Liderul grupului liberal din cadrul Consiliului Local Municipal Reșița, Hadrian Popescu, nemulțumit de deciziile BPJ care l-au vizat pe primarul Felix Borcean!

O primă reacție după dizolvarea Biroului Politic al PNL de la Caransebeș a venit din partea lui Hadrian Popescu, un vechi liberal cărășean, consilier local al Municipiului Reșița, care s-a arătat dezamăgit de modul în care a fost tranșat subiectul Felix Borcean în cadrul reuniunii BPJ PNL care s-a desfășurat la Reșița.

Am aflat și sper să nu fie adevărat de la colegii mei din Biroul Politic Județean, că astăzi a fost votat un nou președinte interimar la PNL Caransebeș, pe city-managerul primăriei Caransebeș, Andrei Ungur. În cazul acesta, colegii meu au făcut două greșeli. Prima greșeală este aceea că nu schimbi primarul în funcție care este președinte de organizație, ci încerci să ajungi cu el la un numitor comun, indiferent de greșelile pe care le-au făcut o parte sau cealaltă iar a doua greșeală este că l-au numit președinte la Caransebeș pe city-manager-ul aceluiași oraș pentru că cele două funcții sunt incompatibile. Oamenii aceștia nu știu legea și ar putea să pună mâna să mai citească. În acest moment l-au pus într-o postură delicată pe city-managerul de la Caransebeș, pe domnul Ungur, pe care  nu-l cunosc personal, care are la dispoziție 30 de zile pentru a renunța la una din posturi, cea de președinte al PNL Caransebeș sau aceea de city-manager al municipiului.

Speram ca pe termen mediu sau lung să se găsească o formulă de înțelegere între așa-zisele tabere liberale de la Caransebeș. Îmi pare rău să constat că s-a ales o cale radicală.Nu ne face bine o asemenea dezbinare. Noi suntem în opoziție și ne luptăm cu un monstru, care este PSD la ora actuală, care a pus mâna pe toate funcțiile din județ și din țară care comite abuz după abuz atât împotriva justiției, cât și al cetățeanului iar noi ar trebui să dăm un mesaj de unitate și nu unul de dezbinare. Și așa cum afirma liderul nostru liberal, Ludovic Orban, cine dezbină la această oră PNL-ul face jocul PSD-ului!

Cu siguranță, în condițiile în care lucrurile vor rămâne cele stabilite astăzi de decidenții PNL Caraș-Severin, posibilitatea ca profesorul Borcean să mai fie candidatul PNL la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș are șanse infime să mai devină realitate.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  O primă reacție după dizolvarea Biroului … din partea lui Hadrian Popescu:
  “colegii meu au făcut două greșeli … nu știu legea și ar putea să pună mâna să mai citească”

  Să mai citească cu mâna când pot citi cu … penele?
  Dachă hunii haleargă dhupă thăiţei iahr halţii dhupă fhemei, ehste chlar chă thăiţeii slujhesc hinteresele pahrthidului mhai bhine dechât fhemeile.
  Important este … “să pună mâna” (pe câte ceva).
  Nuh, Hadrian?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei