Angelica Herac, susținută de o echipă care propune valorizarea omului! „Noi, PPU-sl, avem soluții pentru probleme mai pământene!”

 

angelica

Umanismul are o construcție limpede – propune valorizarea omului şi a capacităţilor sale, așa îl prezintă candidatul PPU-sl la Consiliul Local Reșița, Angelica Herac.

Umanismul reprezintă o mişcare politică cu tradiţie străveche care vrea să creeze o societate nouă, bazată pe demnitate, onoare şi curaj. Doctrinele tradiţionale nu mai corespund realităţilor sociale actuale şi tocmai de aceea, se impune o regândire doctrinară, o viziune mult mai largă.

Libertatea şi creativitatea constituie puncte esenţiale într-o societate şi în dezvoltarea personalităţii unui individ. Prin urmare, este nevoie să aducem noul fără însă a distruge trecutul. Această adaptare trebuie creionată în contextul actual, luând în considerare toate aspectele pe termen lung”, afirmă Angelica Herac.

Libertatea nu înseamnă difuzarea unor idei la modă, neadaptate realităţii, ci expunerea unor idei realizabile, crede candidata susținută de Partidul Puterii Umaniste pentru Consiliul Local al municipiului.

Este necesar să investim în cultură şi educaţie, aici este cheia unei societăţi trainice şi unei civilizaţii aşa cum toată lumea îşi doreşte.

NOI nu ne agăţăm de funicular să promitem solemn descoperiri nemaiauzite sau alte „minunăţii“ care să ducă Reşiţa pe culmile gloriei!

NOI, PPU-sl, AVEM SOLUŢII PENTRU PROBLEME MAI PĂMÂNTENE – relansarea industriei reşiţene şi cărăşene, sprijinirea micilor industriaşi din oraş şi judeţ, creând astfel locuri de muncă, orientarea atenţiei administrative şi spre zonele mărginaşe ale oraşului prin crearea unui climat favorabil şi unui confort pentru cetăţenii de acolo – infrastructură, reţea de magazine şi puncte de sănătate – farmacii, clinici – şi multe alte oportunităţi pe care le găsiţi în planul nostru de dezvoltare pentru Reşiţa.

Vom face ca Reşiţa să fie un oraş din care să nu mai plece lumea pentru un trai mai bun. Să construim împreună un oraş în care să trăim decent şi de care să fim mândri!

În privinţa valorilor materiale şi spirituale create de omenire, având drept aliat societatea civilă, PPU-sl propune lucruri realizabile, concretizate în programul cultural de mai jos:

  1. Crearea unor grupuri de iniţiativă în domeniul cultural – antrenarea specialiştilor, mai ales a pensionarilor din domeniu pentru că au mai mult timp liber; aceştia cunosc realitatea locurilor, istoria lor şi au capacitatea să insufle tinerilor sentimentul patriotismului local
  2. Realizarea unui edificiu cultural, numit „Casa Cărţii“ care să servească întâlnirilor cu scriitorii, poeţii, oamenii de cultură, publicul larg care să fie implicat activ în toate activităţile derulate aici
  3. Materializarea unor acţiuni cultural-educative, cu şi pentru copii şi tineri despre cultura şi civilizaţia Reşiţei şi Banatului Montan
  4. Constituirea unui serviciu care să deservească turiştii pe un traseu cultural în municipiu
  5. Organizarea de cercuri culturale gratuite, diverse – literatură, pictură, sculptură, muzică, teatru, istorie locală, etc. – programe care să permită re/descoperirea şi practica artistică şi culturală
  6. Crearea unui centru de învăţare a limbilor străine, de circulaţie internaţională şi nu numai, de larg interes, pentru toate vârstele
  7. Elaborarea unui program permanent de promovare a gastronomiei locale
  8. Editarea de publicaţii care să vizeze cultura şi civilizaţia locală
  9. Sprijinirea efectivă a creatorilor populari prin înfiinţarea unor centre de artizanat, cu spaţii pentru expoziţii şi vânzare, inclusiv în mediul virtual să funcţioneze acestea
  10. Construirea unor centre de interes public (panouri cu informaţii, fotografii, monumente, case memoriale, pliante în spaţii special amenjate, infoturism, etc.) cu specificul local – locuri importante, personalităţi reşiţene din diverse domenii, evenimente deosebite petrecute în oraş sau care au implicat oraşul nostru) în fiecare cartier al Reşiţei

Toate acestea trebuie făcute cu seriozitate şi responsabilitate. Noi NU credem în proiecte fantastice şi energii pozitive care girează în jur şi ne transformă în super eroi ai acestui oraş! NU credem în sentimente aparente de mare iubire de neam şi locuri natale pentru a face campanie şi numai în campanie!!!

Noi, PPU-sl credem în muncă, în disciplina acesteia, în adevărul real, nu creat în forme, culori şi figuri.

Noi NU cosmetizăm realitatea! NOI VREM o realitate verosimilă!

Apreciem şi vrem să păstrăm DEMNITATEA ŞI ONOAREA REŞIŢENILOR!

SĂ FIM NOI ÎNŞINE! SĂ NE MENŢINEM IDENTITATEA LOCALĂ!

SĂ FIM DE NOTA 10! SĂ EXCELĂM CU DEMNITATE, ONOARE ŞI CURAJ!”, precizează Angelica Herac, candidatul propus de PPU-sl pentru Consiliul Local Reșița.

 

Redacția

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei